Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Journalistit: Onko A-lehdet myynnissä?

Uutiset, Media, | perjantaina 06.07.2007 - Toimitus

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen arvelee A-lehtien kesäkuun lopussa ilmoitettujen irtisanomisten johtuvan Image-lehden virheistä ja firman laittamisesta myyntikuntoon. Epäonnistuneita investointeja esimerkiksi Image-perheeseen maksatetaan A-lehtien työntekijöiden sieluilla. Näyttää vahvasti siltä, että taseita putsataan ja voi kysyä mitä varten. Onko A-lehdet tai osia siitä nyt kaupan, kysyy Nieminen.

Myös verkkopuoli on muutoksen kourissa, kun yksikköä luotsannut Matti Lintulahti ilmoitti eroavansa ennen kesälomia.

Puheenjohtaja Arto Niemisen mukaan toimitusväen irtisanomisille ei löydy mitään perusteita.

-A-lehdet ja sen omistajasuku Lyytikäiset seuraavat nyt Yleisradion ja Kauppalehden mallia. Väki pellolle, vaikka irtisanomisiin ei ole perusteita. A-lehdet tuottaa voittoa.

Niemisen mielestä A-lehdissä toteutui jälleen Kauppalehden malli. Huippuammattilaisia laitetaan ulos, koska tuotettu voitto ei ole ollut riittävän hyvä.

Näyttää vahvasti siltä, että taseita putsataan ja voi kysyä mitä varten. Onko A-lehdet tai osia siitä nyt kaupan, kysyy Nieminen.

Journalistiliiton mielestä myös irtisanomisneuvottelut noudattivat vanhaa kaavaa.

-Irtisanottujen lista näytti olevan valmiina jo yt-neuvottelujen alkaessa. Näin neuvotteluista tulee neuvottelujen irvikuva, sanoo Nieminen.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: