Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

Johanna Korhonen vaatii myös Lauri Kivisen erottamista.

Johanna Korhonen vaatii Kivisen erottamista Ylestä

Uutiset, Media, | tiistaina 30.05.2017 - Toimitus

Jälkipyykki Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläisen erosta jatkuu kiivaana. Nyt mm. Johanna Korhonen vaatii toimitusjohtaja Laurin Kivisen päätä vadille. Toimittaja Johanna Korhonen puhui MTV:n Huomenta Suomi- ohjelmassa.

Hän totesi, että ei voida ajatella, että Ylen sananvapauteen, poliittiseen painostukseen ja johtamiseen liittyvät ongelmat ratkeavat vain päätoimittaja Atte Jääskeläisen potkuilla.

MTV:n nettiuutisessa todetaan, että "on se riski, että ajatellaan, että tämä oli nyt tässä. Mutta se ei pidä yhtään paikkaansa. Ei ihminen toimi yksin jollain tavalla, vaan muut ihmiset vähintään sallivat sen, Korhonen sanoo. Muilla ihmisillä Korhonen tarkoittaa erityisesti Ylen toimitusjohtajaa Lauri Kivistä. "

"Jos päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit menevät sekaisin – kuten ne Korhosen mukaan ovat menneet Jääskeläisen taipuessa painostukseen – Kivisen täytyisi tarkastella toimintaansa."

Myös Wilhelmsson tarkasteluun

Sosiaalisessa mediassa ja keskutelupalstoilla on voimakkaasti nostettu esiin myös hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmssonin rooli. Hallituksen puheenjohtaja on osakeyhtiölain mukaan viime kädessä vastuussa, miten johdon toimia arvioidaan ja millaiset johtajat hän valitsee. Erityisesti on nostettu tapetille Wilhelmssonin poliittinen tausta, joka vaikuttaa ratkaisuihin. Wikipedian mukaan hän on ollut entisen SKDL:n jäsen eli äärivasemmistolainen.

Hän on tilannut muutama viikko sitten julkistetun Yle-raportin professori Olli Mäenpäältä, joka on puolestaan taustaltaan taistolainen Olli Ainolan kolumnin mukaan. 


Toimitus

Kommentointi

YLEn ja sen tehtävän kokonaisvaltainen uudistaminen välttämätöntä

Puoluepolitiikka ulos YLEstä

30.05.2017

Erittäin hyvää pohdintaa!

YLE:ssä on paikallaan tuulettaa kunnolla ja kaikki puoluepolitiikka siellä sivuun niin hallituksen valinnassa kuin kaikessa muussakin toiminnassa.

Toinen täydellistä remonttia vaativa asia on esimiestyön uudistaminen. Nyt osa YLE:n toimittajista näyttää ajattelevan että hänellä on täydellinen vapaus tehdä sisältöjä omien silmälasiensa kautta maailmaa katsoen ilman että päätoimittajalla on mitään oikeutta kirtiikittä olla prosessissa mukana ja käyttää normaalia esimiehen/työnantajan valtaa esimiesvastuulla.

Osan YLEn toimittajien jutuista on niin pahasti värittyneitä, että se häiritsee. Tämä Mäenpäältä tilattu raportti on samaa sarjaa, kuten myös jokin aika sitten tullut surkuhupaisa YLE:n ohjelma, jossa Jääskeläinen oli syytetyn penkillä ja eri toimijoilta tivattiin milloin Jääskeläinen saa potkut vaikka sitä ei täysin niillä sanoilla koko ajan sanottukaan.

Samalla tämän kaiken farssin jälkeen YLEn rooli on ehkä uudelleen otettava tarkasteluun, koska YLE tuohuaa isolla veronmaksajien rahapotilla nähtävästi ihan mitä haluaa.


Ove Stenmark

30.05.2017

Johanna Korhonen ei ymmärrä sananvapautta käsitteenä. Sillä, että yhtiössä yhtiöstä tai muista asioista ei saa vapaasti puhua, ei ole mitään merkitystä sananvapauden kannalta. Sananvapaus Suomessa ei ole yhtiöitetty Yleen, eikä henkilötasolla rajoitettu journalisteihin.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: