Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Iltalehti teki journalistisen uroteon

Media, | perjantaina 11.10.2013 - Paavo Vasala

Media on näyttänyt suuren mahtinsa, kun Iltalehden paljastus kehitysministeri Heidi Hautalan sekaantumisesta oikeusprosessiin johti ministerin eroamiseen tehtävistään. Tämä on journalismilta upea näyttö demokraattisen yhteiskunnan perusasioiden vaalimisesta. Ilman vapaata mediaa, joka ei ole kallellaan mihinkään suuntaan, tämäkin Hautalan vääryys olisi painettu villaisella. Iltalehti teki journalistisen uroteon, jollaisia Suomessa kaivattaisiin muiltakin medioilta.

Ulkopuolisen on vaikea sanoa, mistä Iltalehti ja jutun toimittaja Pekka Tiinanen saivat tiedon, että ministeri esti Arctic Shipping Oy:n suunnitteleman rikosilmoituksen laivan vallaneita Greenpeacen edustajia vastaan. Oletettavasti jokin taho vuoti tarkoituksella tiedon lehden toimittajille. Se osoittaa, että lehdellä on hyviä suhteita ja uskottavuutta eri tahoilla.

Hautala perusteli viime viikon tiedotteessaan, että rikosilmoitus jätettiin tekemättä, koska valtion yhtiön maineriski kasvoi liian suureksi. Hän ei osannut ymmärtää, että maineriski kohdistuikin sen jälkeen hänen itseensä. Hän tuli täydellisesti munatuksi.

Yhtiön maineen kannalta Hautalan toimi oli sen sijaan hyvä. Yhtiötä voi pitää nyt suoraselkäisenä ja rehtinä, kun se haluaa sitä vastaan hyökänneet rikollisesti toimivat aktivistiryhmät oikeuteen. Yhtiö toimii hyvämaineisesti silloin, kun suojelee toimintaansa ja puolustaa omaa liiketoimintaansa eikä alistu ääriryhmien vahingoitettavaksi.

Arctic Shippingin yritysjohto ja viestintäosasto työskentelivät ammattimaisesti, kun yhtiö ei lähtenyt ollenkaan kommentoimaan omistajiensa toimia tässä asiassa. Omistajaa on kunnioitettava, vaikka se toimisi yhtä kömpelösti kuin ministeri Hautala.

Tästä Iltalehden jutusta kaikki lähti liikkeelle.


Paavo Vasala

Paavo Vasala on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri (tiedotusoppi) Tampereen Yliopistosta. Hän on työskennellyt toimittajana sanomalehti Kalevassa, kunnes perusti viestintätoimiston 1984. Hän on perustanut 1997 tiedotepalvelu Pressi.comin, jonka STT osti 2004. Vasala on perustaja ja osakas Liana Technologies Oy:ssä (ent. Koodiviidakko Oy). Lisäksi hän on osakkaana useissa digitaalisen alan yhtiöissä.

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: