Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

Finnpanelin mukaan Radio Nova hallitsee keski-ikäisten suosikkina ja YLE Radio Suomi varttuneemman väestön kanavana.

Ikäihmiset Radio Suomen kuuntelijoita

Uutiset, Media, | tiistaina 15.02.2011 - Toimitus

Finnpanelin Kansallinen radiotutkimus osoittaa, että Suomen suosituin radiokanava, YLE Radio Suomi on pääasiassa ikäihmisten ja ennen muuta eläkeläisen suosima kanava. Toiseksi suosituin kanava on Radio Nova. Sitä kuuntelevat keski-ikäiset.

Radiotutkimuksen mukaan viikon aikana radio tavoittaa lähes 4,6 miljoonaa suomalaist

Suomalaisilla on käytössään 15 miljoonaa radiovastaanotinta. Radiovastaanottimia kotitalouksissa on keskimäärin kuusi, kun vastaanottimiksi lasketaan myös digiboksit, mp3-soittimet, autoradiot, tietokoneet ja radiolliset kännykät. Kymmenen prosenttia suomalaisista kuuntelee radiota viikoittain netin kautta. Suurin osa kuuntelusta tapahtuu silti perinteisten FM-vastaanottimien kautta.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuuntelevat joka päivä radiota keskimäärin 3 tuntia 10 minuuttia. Radiolla on yli miljoona kuuntelijaa klo 7.00–16.30 välisenä aikana. Radiota kuunnellaan tasaisesti ympäri vuoden.

Radion kokonaiskuunteluaika jakaantuu melko tasan Ylen kanavien (53 %) ja yksityisten kanavien (47 %) kesken. Kuunnelluimmat kanavat ovat viimevuotiseen tapaan Ylen Radio Suomi 37 prosentin ja Radio Nova 11 prosentin kanavaosuudel

 

 


Toimitus

Kommentointi


Nimi:

Otsikko:

Kommentti: