Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

Finnpanelin mukaan Radio Nova hallitsee keski-ikäisten suosikkina ja YLE Radio Suomi varttuneemman väestön kanavana.

Ikäihmiset Radio Suomen kuuntelijoita

Uutiset, Media, | tiistaina 15.02.2011 - Toimitus

Finnpanelin Kansallinen radiotutkimus osoittaa, että Suomen suosituin radiokanava, YLE Radio Suomi on pääasiassa ikäihmisten ja ennen muuta eläkeläisen suosima kanava. Toiseksi suosituin kanava on Radio Nova. Sitä kuuntelevat keski-ikäiset.

Radiotutkimuksen mukaan viikon aikana radio tavoittaa lähes 4,6 miljoonaa suomalaist

Suomalaisilla on käytössään 15 miljoonaa radiovastaanotinta. Radiovastaanottimia kotitalouksissa on keskimäärin kuusi, kun vastaanottimiksi lasketaan myös digiboksit, mp3-soittimet, autoradiot, tietokoneet ja radiolliset kännykät. Kymmenen prosenttia suomalaisista kuuntelee radiota viikoittain netin kautta. Suurin osa kuuntelusta tapahtuu silti perinteisten FM-vastaanottimien kautta.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuuntelevat joka päivä radiota keskimäärin 3 tuntia 10 minuuttia. Radiolla on yli miljoona kuuntelijaa klo 7.00–16.30 välisenä aikana. Radiota kuunnellaan tasaisesti ympäri vuoden.

Radion kokonaiskuunteluaika jakaantuu melko tasan Ylen kanavien (53 %) ja yksityisten kanavien (47 %) kesken. Kuunnelluimmat kanavat ovat viimevuotiseen tapaan Ylen Radio Suomi 37 prosentin ja Radio Nova 11 prosentin kanavaosuudel

 

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: