Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Hypermedian maisterikoulutus alkaa Tampereella

Uutiset, Media, | maanantaina 11.02.2008 - Toimitus

Internet- ja pelikulttuurin asiantuntijoille avautuu uusia koulutusmahdollisuuksia, kun Tampereen yliopistossa alkaa ensi syksynä hypermediaan erikoistuneiden maistereiden koulutus. Ensimmäiset opiskelijat valitaan maaliskuussa.

He suorittavat hypermedian syventävät opinnot informaatiotutkimuksen laitokselle perustettavassa hypermedian suuntautumisvaihtoehdossa. Hypermedian suuntautumisvaihtoehto johtaa filosofian maisterin tutkintoon, jonka laajuus on vähintään 120 op. Koulutus järjestetään Tampereen yliopistossa, pääaineena informaatiotutkimus.

Tampereen yliopisto on johtava yhteiskuntatieteisen ja monitieteisen mediatutkimuksen keskus. Yliopiston hypermedialaboratoriossa on tehty pitkäjännitteistä työtä uusmedian, tietoverkkojen ja pelitutkimuksen parissa.

Hypermedian suuntautumisvaihtoehdon maisteriopinnoissa keskitytään uusmediaan eli vuorovaikutteiseen digitaaliseen mediaan eri muodoissaan. Opinnoissa keskeistä on vahva tutkimusorientaatio.

-Opintojen kuluessa kehitetään valmiuksia suuntautua alueen jatko-opintoihin, sekä toimimiseen asiantuntijana uusiin mediamuotoihin liittyvissä kysymyksissä, kertoo professori Frans Mäyrä Tampereen yliopiston hypermedialaboratoriosta.

-Keskeisiä jaksoilla tarkasteltavia aihealueita ovat Internetin, sosiaalisen verkkomedian, avoimen tietoyhteiskunnan ja digitaalisten pelien tutkimukseen liittyvät kysymykset.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: