Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

HS:n Tanja Aitamurron juttu toi syytteet myös Kauhaselle, Mukalle ja Pietiselle

Uutiset, Media, | perjantaina 19.12.2008 - Toimitus

Helsingin Sanomien toimittaja Tanja Aitamurto on saanut syytteen tekemästään ns. kalapuikkoviiksijutusta, jossa hän nimesi ilman näyttöä muutaman kansanedustajan seksuaalihäiriköksi. Syytteen saivat myös Aitamurron esimiehet, Anna-Liina Kauhanen, Antero Mukka sekä Kimmo Pietinen. Vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen välttyi syytteeltä. Syyttäjä vaatii heille rangaistusta törkeästä kunnianloukkauksesta.

Toimittajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Helsingin Sanomat kirjoitti seksuaalisesta häirinnästä sunnuntaisivuillaan 27. tammikuuta 2008. Kirjoituksessa mainittiin nimien ja kuvien kanssa seitsemän mieskansanedustajaa, joiden väitettiin käyttäytyneen sopimattomasti naisia kohtaan.

Kirjoituksessa mainituista kansanedustajista Lyly Rajala (kok) ja Lauri Oinonen (kesk) tekivät kirjoituksesta tutkintapyynnön poliisille.

Heistä vain Lyly Rajala on oikeudenkäynnissä asianomistajan eli mahdollisen rikoksen uhrin asemassa, koska Oinonen perui esitutkinnan aikana rangaistusvaatimuksensa.

Poliisi epäili myös vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen syyllistyneen päätoimittajarikkomukseen. Syyttäjän mukaan Virkkunen ei laiminlyönyt johto- tai valvontavelvollisuuttaan, minkä vuoksi häntä vastaan ei nostettu syytettä.

Lue HS:n uutinen


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: