Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

HS antaa ymmärtää, että TV2:n ajankohtaistoimituksen päällikkö Jyrki Richtin vasemmistolainen suuntaus johtaa Tampereen TV-studioiden sulkemiseen.

HS spekuloi: Yle lopettaa Tampereen TV-studiot

Uutiset, Media, | lauantaina 29.01.2011 - Toimitus

Yleisradiossa suunnitellaan kiistellyn TV2:n ajankohtaistoimituksen siirtämistä Helsinkiin, spekuloi HS:n toimittaja Teemu Luukka tänään. Lehti paljastaa, että Yle aikoo päättää kahden vuoden kuluessa Tampereen TV-studioista luopumisesta.

HS epäilee, että kimmoke Tampereen televisiotuotannon lopettamiseen on syntynyt viimeaikaisista virheistä pääministerin vaalirahoja koskevassa ajankohtaisohjelmassa. Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo HS:ssä, että ”tärkeää ajankohtaisjournalismin kannalta on se, ettei sitä johdeta eri säännöillä eri alueilla”.

 Kivisen mukaan Tampereen isojen studioiden tyyppisiä tiloja Yle ei todennäköisesti tarvitse enää 5-7 vuoden kuluttua, kun Helsinginkin isot studiot ovat vajaakäytössä.

 HS:n mukaan useampikin Ylen Helsingissä työskentelevä toimittaja on pitänyt yllä käsitystä, että Tampereella ohjelmia tekevät boheemit vasemmistolaiset. Samaan hengenvetoon he korostavat Helsingin päänsä tehokasta ja tarkkaa uutiskonetta.

 ”Tampereen yleläisten suusta puolestaan voi kuulla, että Tampereella tehdään kriittistä ja rohkeaa journalismia samaan aikaan kun Helsingissä oikeistotoimittajat luuhaavat liikaa valtaapitävien kanssa”, Teemu Luukka kirjoittaa HS:ssä. (29.1.2011, s. C8)

Nuolen kärki Tampereella osoittaa luonnollisestikin ajankohtaistoimituksen päällikköön, Jyrki Richtiin, joka on takavuosilta tunnettu taistolaisaktiivi. Hän on joutunut tavan takaa vastaamaan toimituksensa kriittisen journalismin aiheuttamista seurauksista.

 


Toimitus

Kommentointi

Tämä oli odotettavissa

Strategi

29.01.2011

Kokoomus sai oman miehensä YLE:n johtajaksi ja jälki on sen mukaista.

Pääasia on nyt kosto, yleisöllä ja kriittisellä journalismilla ei ole niin väliä. Kaunaa ehti kertyä kymmeniä vuosia.


JÄRKEISTÄMINEN

ja pyh

29.01.2011

Se miten YLE mahdollisesti järkeistäisi EDES osan yhtiönsä toiminnasta olisi hyvä perustelu tälle ratkaisulle ja looginen jatkumo jo tehdylle alueelliselle alasajolle. Siihen ei varmastikaan nimetyn Jyrkin tausta taikka puoluekanta vaikuta tuon taivaallista. YLE tarvitsee nykyistäkin paljon radikaalimman leikkauksen ja se kohdistuisi mielestäni tehottomaan radioon. Suomen kokoisessa maassa YLE häärää liian monilla kanavilla turhan monilla radioäänillä, jotka eivät eetteriin puhe montakaan tehokasta työtuntia. Leikkurit käyntiin siellä ja puolet pois.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: