Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Hannu Olkinuora HBL:n pelastajaksi

Media, | tiistaina 19.08.2008 - Toimitus

YLEn hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora on nimitetty Hufvudstadsbladetin päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi. HBL on ajautunut talousongelmiin ja nykyinen päätoimittaja Max Arhippainen jättää lehden vastentahtoisesti.

YLEn hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora on nimitetty
Hufvudstadsbladetin päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi. HBL on ajautunut talousongelmiin ja nykyinen päätoimittaja Max Arhippainen jättää lehden vastentahtoisesti.

Hbl:n hallitus päätti kesäkuussa vaihtaa lehden johdon ja parantaa kannattavuutta. Lehti teki viime vuonna kolmen miljoonan euron tappion. Johdon vaihdos tehdään vastoin Max Arhippaisen tahtoa, kertoo sanomalehti Karjalainen.

Hufvudstadsbladet on osa KSF Media -konsernia.

Olkinuora työskenteli journalistiikan vierailevana professorina Tampereella heinäkuun loppuun saakka.

Olkinuora on aiemmin toiminut Alpress Oy:n toimitusjohtajana ja oli Alma Media Oyj:n konsernijohdon jäsen vuosina 2002-2005. Aamulehden vastaavana päätoimittajana hän työskenteli vuosina 1995-2000.

Vuonna 2000 hänet kutsuttiin Tukholmaan toteuttamaan Svenska Dagbladet -lehden raju saneeraus. Olkinuora työskenteli Svenska Dagbladetin päätoimittajana vuoteen 2002 asti.

Olkinuora ei osallistu enää YLEn hallitustyöskentelyyn. YLEn hallitus
kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 20.8. Tulevan puheenjohtajan nimittää yhtiön hallintoneuvosto, joka puolestaan kokoontuu seuraavaksi 9.9. 2008.

YLElle nimitettiin ulkopuolinen hallitus vuoden 2006 alusta.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: