Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Greco kiittelee Suomen mediaa kriittisyydestä vaalirahoituksen uutisoinnissa

Uutiset, Media, | perjantaina 30.05.2008 - Toimitus

Suomalaiset tiedotusvälineet ovat raportoineet merkittävän kriittisesti puolueiden ja ehdokkaiden rahoituksesta, toteaa Greco eli Euroopan neuvoston alainen Lahjonnan vastainen valtioiden ryhmä. Viime vuoden lopussa laaditussa raportissa Greco vaatii poliittiseen rahoitukseen läpinäkyvyyttä ja tilivelvollisuutta, mutta vasta median nostaman uutisoinnin seurauksena poliitikot ryhtyivät muutostoimiin.

Suomen vaalirahoitusta Greco pitää käytännössä korruptoinuneena, mistä tulee päästä irti. Puoluejohtajien uusin esitys on askel Grecon vaatimaan suuntaan, joka on kuitenkin huomattavasti tiukempi kuin nyt annettu yleisluontoinen suositus.

Greco on antanut aikaa Suomelle muuttaa tapojaan vuoden 2009 kesäkuun loppuun.

Greco toteaa, että nykyiseen järjestelyyn, jolla pyritään tehostamaan poliittisen rahoituksen läpinäkyvyyttä ja tilivelvollisuutta sekä viime kädessä vahvistamaan poliittisen prosessin luotettavuutta yleisön kannalta, tulisi harkita parannuksia. On ratkaisevan tärkeää, että poliittinen
rahoitus sekä on riippumatonta epäasiallisesta ulkoisesta vaikuttamisesta että mielletään siitä riippumattomaksi. Tässä yhteydessä suomalaiset tiedotusvälineet ovat raportoineet merkittävän kriittisesti puolueiden ja ehdokkaiden rahoituksesta, Greco toteaa.

Lue Grecon raportti


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: