Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Google rahoittaa Hesarin robottijournalismia

Uutiset, Media, | keskiviikkona 13.12.2017 - Toimitus

Googlen Digital News Initiative -kehitysrahasto on myöntänyt 490 000 euron rahoituksen Helsingin Sanomien kehitysprojektiin, jossa kehitetään koneoppimiseen perustuvaa journalistisen sisällön suosittelua.

Sisällön suosittelu on jatkoa HS:n älypuhelin- ja tablettisovelluksissa marraskuussa julkaistulle Sinulle-osiolle, joka suosittelee lukemaan täydentäviä näkökulmia kiinnostavista teemoista.

Sisältöjä suosittelevan järjestelmän tarkoituksena on oppia tuntemaan yksittäisten käyttäjien käyttötavat ja osata tarjota käyttäjälle juuri häntä kiinnostavaa sisältöä oikeaan aikaan ja oikeassa asiayhteydessä. Tavoitteena on, että toimiva kohdennus lisää kiinnostusta HS:n tarjoamaan sisältöön. HS:n digitaalisesta sisällöstä maksavien määrä on jo lähes 220 000 ja kasvaa jatkuvasti.

Projektissa kehitetään myös käyttöliittymä, jolla järjestelmän oppimista voidaan ohjata HS:n journalististen tavoitteiden mukaisesti.

”Lukijoillemme on tärkeää, että he saavat perehtyä eri aihepiireihin monipuolisesti ja syvällisesti. Lukijoita kiinnostavan sisällön lisäksi on oleellista tarjota lukijoille vaihtoehtoista lukemista myös heidän oman uutiskuplansa ulkopuolelta”, HS:n toimituspäällikkö Esa Mäkinen sanoo.

”Tarkoituksenamme on hyödyntää koneoppimisteknologian nopeutta ja tarkkuutta oikean sisällön näyttämiseen käyttäjälle juuri oikealla hetkellä. Tärkeintä kehitystyössä on ohjata tekoälyn oppimista HS:n journalististen tavoitteiden mukaisesti. Kehitysprojekti on äärimmäisen haastava ja innostava”, HS:n digijohtaja Mikael Liljedahl toteaa.

Googlen Digital News Initiative -kehitysrahasto rahoittaa yhteensä 150 miljoonalla eurolla eurooppalaista digitaalista uutisliiketoimintaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: