Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Finnpanel syyttää viestintävirastoa TV:n katsojalukujen vääristelystä

Uutiset, Media, | tiistaina 21.12.2010 - Toimitus

Kansainvälisten suuryritysten omistama, mediamittaukseen erikoistunut Finnpanel Oy syyttää Suomen valtion viestintävirastoa harhaanjohtavien TV-katsojalukujen julkistamisesta. Viestintävirasto kertoo, että suomalaiset katsovat 9,7 tuntia viikossa televisiota, kun taas Finnpanel kertoo luvun olevan liki puolta suuremman eli 15,2 tuntia.

Finnpanel Oy:n on perustettu vuonna 1975 ja sen omistavat A.C. Nielsen Finland Oy ja TNS Gallup Oy. TNS-konserniin Suomessa kuuluu useita yrityksiä: TNS Gallup Oy, Suomen Gallup Elintarviketieto Oy ja Finnpanel Oy.

Finnpanel mittaa suomalaisten television katselua päivittäin koko väestöstä satunnaisesti valitulla kaikkia suomalaisia TV-talouksia edustavalla jatkuvalla otoksella. Mittaus on ympärivuorokautinen, ja se toteutetaan kansainvälisiä suosituksia noudattaen otosperheiden kaikkiin televisioihin kytkettyjen mittareiden avulla.

TV-mittaritutkimus tuottaa päivittäin minuutin tarkkuudella kaikkien kanavien katsojamääriä, jotka toimivat koko televisiotoimialan virallisina katsojalukuina.

Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen perusteella suomalaisten television katselu on vuoden 2010 aikana hieman kasvanut vuoteen 2009 verrattuna.

Viestintävirasto julkaisi 13.12. tutkimustuloksia, joiden mukaan suomalaiset ovat oman arvionsa mukaan vähentäneet television lähetysaikaista seuraamista.

Viestintäviraston tutkimus on tehty 13.9.–7.10.2010 välisenä aikana 15–65- vuotiaiden Internet-paneelissa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset katsovat televisiota lähetysaikaan keskimäärin 9,7 tuntia viikossa.

TV-mittaritutkimuksen mukaan vastaavana aikana 15–65-vuotiaat suomalaiset katsoivat televisiota lähetysaikaan keskimäärin 15,2 tuntia viikossa. Tallennekatselun osuus kokonaiskatselusta on noin 5 %.

Finnpanelin mielestä viestintäviraston tutkimus antaa harhaanjohtavan kuvan television katselusta Suomessa. Tutkimuksen otos ei edusta sopivalla tavalla suomalaisia televisionkatsojia, ja Internet-käyttäjät saavat tutkimuksessa korostuneen roolin.

Vastaajia on pyydetty subjektiivisesti arvioimaan muutosta TV-katselun sekä AV- sisältöjen seuraamisessa, mikä on epäluotettava tapa tutkia mediankäytössä tapahtuvia muutoksia.Toimitus

Kommentointi

TV:n seuraaminen ja sen päälläolo ovat eri asioita.

Markkinointikielto

21.12.2010

Tuskinpa se Finnpanelin otos täysin satunnainen on, sillä on vaikea kuvitella, että kaikki suostuisivat käyttämään tv-mittaria. Finnpanel tuskin edes tavoittaa näitä ihmisiä, jotka eivät katso TV:tä vaan käyttävät internetiä.

TV:n katsojamääristä tuollainen mittari ei varmasti tiedä mitään. Monilla TV jauhaa taustalla, ollen taustamökägeneraattorina, hukuttaen allensa naapureista tulevat äänet. Toisilla sen tehtävänä on poistaa yksinäisyyden tunnetta. TV:n vain annetaan olla päällä ja jos jonkun ohjelman äänimaailma alkaa ärsyttämään, vaihdetaan kanavaa.


Hassua

JJ75

21.12.2010

Itse en katso ollenkaan. Milloinkohan tulevat mittaamaan.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: