Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

EU-neuvosto tukee digijulkaisujen veroalea

Uutiset, Media, | keskiviikkona 03.10.2018 - Toimitus

Euroopan Neuvosto hyväksyi 2. lokakuuta 2018 ehdotuksen, joka antaa jäsenmaille mahdollisuuden soveltaa ALV:n alennettuja, poikkeuksellisen alhaisia tai nollaverokantoja sähköisiin julkaisuihin. Näin sähköisiin ja paperimuotoisiin julkaisuihin sovellettavat ALV-säännöt yhtenäistyvät.

Ehdotus tukee EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden suunnitelmaa.

Ehdotus on osa toimia, joilla uudistetaan arvonlisäveron soveltamista digitaloudessa, ja auttaa EU:ta pysymään teknisen kehityksen mukana.

Nykyisten ALV-sääntöjen mukaan (direktiivi 2006/112/EY) sähköisesti tuotettuihin palveluihin sovelletaan yleistä ALV-kantaa, joka on vähintään 15%, kun taas paperimuotoisiin julkaisuihin voidaan soveltaa myös muita ALV-kantoja.

Jäsenmaat voivat tällä hetkellä soveltaa "alennettua" eli vähintään 5%:n ALV-kantaa paperimuotoisiin julkaisuihin, kuten kirjoihin ja sanoma- ja aikakauslehtiin. Joillakin jäsenmailla on myös lupa soveltaa "poikkeuksellisen alhaisia" (alle 5%) tai "nollaverokantoja" (joihin liittyy ALV-vähennys).

Direktiivi antaa jäsenmaille mahdollisuuden soveltaa halutessaan alennettuja ALV-kantoja myös sähköisiin julkaisuihin. Poikkeuksellisen alhaiset tai nollaverokannat sallitaan vain niille jäsenmaille, jotka tällä hetkellä soveltavat niitä paperimuotoisiin julkaisuihin.

Uusia sääntöjä sovelletaan väliaikaisesti siihen saakka, kunnes uusi, lopullinen alv-järjestelmä otetaan käyttöön. Komissio on esittänyt uudesta järjestelmästä ehdotuksia, joissa jäsenmaille sallitaan nykyistä enemmän joustavuutta ALV-kantojen vahvistamisessa.

Asiasta saatiin aikaan yhteisymmärrys talous- ja rahoitusasioiden neuvoston istunnossa. 

Direktiivin hyväksymiseen tarvitaan neuvoston yksimielisyys Euroopan parlamentin kuulemisen jälkeen. 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: