Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Etelä-Suomen Sanomat irtisanoo vanhimpia työntekijöitään

Uutiset, Media, | tiistaina 03.02.2009 - Toimitus

Etelä-Suomen Sanomien ilmoitusmyynnin nopeasta heikkenemisestä johtuen yhtiössä käynnistettiin yt-neuvottelut toimituksen osalta 19. tammikuuta 2009. Yt-neuvottelujen päätyttyä ilmoitettiin, että tuotannollisista ja taloudellisista syistä toimituksesta vähennetään yhdeksän henkilöä. Yksi henkilö siirtyy eläkkeelle ja kahdeksan muuta pääsevät ikänsä puolesta ansiosidonnaiselta työttömyysjaksolta suoraan eläkkeelle.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että ilmoitusmyynnin nopea heikkeneminen johtuu yleisestä taloudellisesta kehityksestä. Vuoden 2008 lopussa ja 2009 alussa erityisesti asunto- ja työpaikkailmoitusten määrä on jyrkästi vähentynyt.

Esa-konsernin toimitusjohtaja Jukka Ottela pitää mediamarkkinoiden muutosta pitkäkestoisena. Mediamarkkinoilla tapahtuu taantuman aikana muutoksia, joiden perusteella on todennäköistä, että ilmoitusmarkkinoiden palautuminen aikaisemmalle tasolle kestää kauan.

Ilmoitustulojen pieneneminen kohdistuu voimakkaimmin Etelä-Suomen Sanomiin. Ilmoitustulojen nopean vähenemisen seurauksena yhtiön eri yksiköissä on etsittävä kaikki mahdolliset säästökohteet, mutta riittäviä säästöjä ei ilman henkilövähennyksiä voida saavuttaa.

Etelä-Suomen Sanomien toimituksessa on käynnissä rakenteellisia, työskentelytapoihin ja lehteen kohdistuvia muutoksia. Ne edesauttavat omalta osaltaan sopeutumista toimituksen henkilömäärän vähennyksiin.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: