Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Atte Jääskeläinen YLEn uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajaksi

Uutiset, Media, | perjantaina 01.10.2010 - Toimitus

Yleisradio uudistaa organisaatiotaan vuoden alussa. Uutis- ja ajankohtaistoiminta vastaa Yleisradion uutis-, urheilu- ja ajankohtaissisällöistä, aluetoiminnasta sekä sisältöjen kehittämisestä kaikkiin välineisiin. Toiminnasta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Atte Jääskeläinen.

Ylen hallintoneuvosto päätti yhtiön hallituksen esityksen mukaisesti Yleisradion organisaatiorakenteen muuttamisesta kokouksessaan 30.9. Uudistuksen tavoitteina ovat selkeämpi rakenne, ketterämpi tapa toimia sekä organisaatioiden osien kokoaminen suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Uusi organisaatio rakentuu julkaisuyksiköstä, kolmesta sisältöyksiköstä ja tuotantoyksiköstä. Mahdolliset henkilöstövaikutukset selviävät tarkemmassa suunnittelussa.

Ylen uusi organisaatio astuu voimaan ensi vuoden alusta. "Muutoksessa korostuu se, että Yle on ennen kaikkea sisältötalo. Julkaisujen ohjaaminen kokonaisuutena antaa lisäksi mahdollisuuden reagoida joustavasti mediankäytön muutoksiin, niin että voimme palvella suomalaisia entistäkin paremmin", toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo.

”Haluamme rakentaa vahvaa Yleisradiota joka täyttää sille annetut tehtävät, mutta myös avaa uutta suomalaisessa kulttuurissa ja journalismissa", Kivinen toteaa. ”Ylen uuden toiminta- ja organisaatiorakenteen avulla pyritään tukemaan Yleisradion strategiaa modernina ja kehittyvänä sähköisen julkisen palvelun mediayhtiönä ja kulttuuri-instituutiona.

Uusi toiminta- ja organisaatiomalli mahdollistaa asiakaslähtöisen julkisen palvelun sisällöntuotannon tehokkaasti ja monikanavaisesti ja antaa Ylen hallitukselle hyvät mahdollisuudet ohjata Yleisradiota strategisesti”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo.

”Uudistuksen ansiosta yhtiön eri toimintoja voidaan ohjata entistä suurempina ja selkeämpinä kokonaisuuksina, kun yksiköiden välisiä raja-aitoja samalla murretaan. Tavoitteena on myös parempi läpinäkyvyys, resurssien tehokkaampi kohdistaminen ja talouden tavoitteiden saavuttaminen 2012, mille uusi rakenne antaa hyvän lähtökohdan", arvioi hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi.

Organisaation uudet yksiköt, vastuualueet ja johtajat: Julkaisuyksikkö vastaa Yleisradion ohjelmatarjonnan kokonaissuunnittelusta ja julkaisukanavien profiloinnista sekä television, radion ja yle.fi:n sisällön kokonaiskoordinaatiosta. Julkaisuyksikköön kuuluvat: television, radion ja verkkojulkaisujen johto sekä kanavatoimitukset, yhteistuotannot, markkinointi, tutkimus, kansainvälinen hankinta, ohjelmistokeskus sekä arkisto. Julkaisuyksikön johtajaksi on nimitetty Olli-Pekka Heinonen.

Luovat sisällöt -yksikköön kuuluvat suomenkieliset sisällöt, joita ovat asiaohjelmat, tiede ja oppiminen, kulttuuri, draama, viihde, populaarikulttuuri, lapset, nuoret sekä Radion Sinfoniaorkesteri. Luovat sisällöt vastaa näiden suomenkielisten genrejen sisältökokonaisuudesta ja kehittämisestä. Toiminnasta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Ville Vilén.

Svenska Yle -yksikköön kuuluvat ruotsinkielisten sisältökokonaisuuksien kehittäminen ja ruotsinkielisten välineiden kaavio- ja kanavaprofiilien suunnittelu sekä julkaisu. Toiminnasta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Annika Nyberg Frankenhaeuser. Teknologia ja Tuotanto -yksikkö vastaa Yleisradion oman ohjelmatuotannon toteutuksesta sekä tuotannon, tekniikan ja toimitilojen palvelutoimintojen johtamisesta palvelumatriisina. Yksikön johtajaksi on nimitetty Ismo Silvo.

Yhtiömatriisit suunnittelevat ja koordinoivat Yleisradion voimavarojen kehittämistä ja kokonaiskäyttöä strategiassa vahvistettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Yhtiömatriiseja ovat HR, Talous, Strateginen suunnittelu, Laki- ja sopimusasiat, Viestintä sekä Turvallisuus. Yhtiön johtoryhmään kuuluvat 1.1.2011 alkaen toimitusjohtaja Lauri Kivinen, johtajat Olli-Pekka Heinonen, Atte Jääskeläinen, Ville Vilén, Annika Nyberg Frankenhaeuser ja Ismo Silvo sekä henkilöstöjohtaja Liisa Ojala-Walker, talousjohtaja Marja-Riitta Kaivonen, lakiasiainjohtaja Katri Olmo, markkinointijohtaja Päivi Nummi-Aho ja teknologiajohtaja Jorma Laiho.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: