Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Alma Media etsii uutta painokonetoimittajaa

Uutiset, Media, | tiistaina 29.11.2011 - Toimitus

Alma Media odottaa saavansa tällä viikolla lisätietoa siitä, jatkuuko selvitystilaan joutuneen painokonetoimittaja manrolandin tuotanto jossain muodossa. Alma Media on ryhtynyt selvittämään mahdollisuuksia vaihtaa uuden painokoneensa toimittaja, kertoo Alman painotaloprojektia johtava Helvi Liukkaala Kauppalehdessä tänään.

Selvityksiin ryhdyttiin, kun viime maaliskussa koneen toimittajaksi valittu saksalainen manroland AG hakeutui selvitystilaan viime perjantaina.

Alma Media on maksanut painokoneesta etumaksun, jolla on yhtiön mukaan riittävät vakuudet. Kone on kuitenkin vielä suunnittelupöydällä. Valmistuksen piti käynnistyä vuodenvaihteessa ja asennustöiden ensi kesänä.

Käyttöön Tampereen uusi painotalo piti saada vuoden 2013 alussa.

Sanomalehtien painokoneissa on maailmalla kaksi isoa valmistajaa: manroland ja toinen saksalainen Koenig & Bauer. Alman tarjouskierroksella oli näiden lisäksi mukana kaksi pienempää Goss ja Wifag.

- Tilausta tehdessä oli myös se käsitys, että manrolandin takana on vahva omistus.

Puoli vuotta sopimuksenteon jälkeen kuitenkin ilmeni, että pääomistaja vakuutusyhtiö Allianz vetäytyi lisärahoituksesta, Kauppalehti kirjoittaa.

Mahdollista on yhä sekin, että manrolandin liiketoiminta jatkuisi jossakin muodossa, vaikka alalla puhutaan ylikapasiteetista.

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: