Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Aikakauslehtien Liiton Ammatti- ja järjestölehtityöryhmä vastustaa jäsenlehtien verotusta

Uutiset, Media, | tiistaina 30.08.2011 - Toimitus

Yhdeksän prosentin arvonlisäveroa harkitaan lisättäväksi paitsi sanoma- ja aikakauslehtien tilausmaksuihin, myös jäsenlehtien painokuluihin. Liiton mukaan molemmat merkitsisivät vakavaa uhkaa moniarvoiselle lehdistölle ja johtaisivat nopeasti lakkauttamisiin ja irtisanomisiin.

Aikakauslehtien Liiton Ammatti- ja järjestölehtityöryhmä on tyrmistynyt valtion budjettiesitykseen kirjatuista aikeista verottaa yleishyödyllisten yhdistysten jäsenlehtiä.
 
"Tämä olisi samalla askel kohti yleisempää jäsenmaksujen verollisuutta eli maksua yhdistymisvapauden käytöstä", toteaa Aikakauslehtien Liiton liittojohtaja Mikko Hoikka. Jäsenlehti on usein yhdistykseen kuuluvien näkyvin ja tärkein tapa jakaa tietoa yhdistyksen toiminnasta, ja se kuuluu tyypillisesti yhdistyksen keskeisimpiin toimintoihin.

Suomessa toimii yli satatuhatta yhdistystä ja julkaistaan tuhansia eri jäsenlehtiä. Yhdistykset hoitavat monia yhteiskunnan tehtäviä, joista valtion muuten tulisi huolehtia. Mikäli yhdistykset joutuvat supistamaan tiedonvälitystään ja lakkauttamaan jäsenlehtiään, myös uudistuksella tavoitellut verotulot jäävät saamatta.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: