Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

TAT palkkasi kokopäiväisen tubettajan

Markkinointi & Mainonta, | keskiviikkona 26.10.2016 - Toimitus

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT on vahvistanut nuorille suunnatun viestinnän tiimiään ja palkannut täysipäiväisen tubettajan. Joonas Pesonen eli @pesojoonas on monelle nuorelle entuudestaan tuttu Snapchatin kautta. TATissa hän tubettaa ammatinvalinnasta ja koulutusvaihtoehdoista.

TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen perustelee rekrytointia nuorten mediakäytön muutoksella. Tietoa on tarjottava niissä kanavissa, joissa nuori jo on:
– TATin tavoitteena on, että jokainen nuori löytäisi elämässään sen oman juttunsa, paikkansa yhteiskunnassa. Tietoa eri vaihtoehdoista on saatava nopeasti ja sen on oltava todenmukaista, Tenhunen-Ruotsalainen perustelee rekrytointia.


Ammatteihin halutaan tutustua liikkuvan kuvan kautta


TAT kiersi alkusyksyllä Suomea viikon ajan ja kysyi kolmelta sadalta nuorelta, millaista tietoa ja materiaalia he kaipaisivat tulevaisuuden valintojen tueksi.
– Nuorten vastaukset olivat häkellyttävän yksimielisiä: videoita, oikeita ihmisiä, oikeita töitä. Halutaan nähdä konkreettisesti, millaista mikäkin työ on, ja mitä siellä työpaikoilla tehdään. Samaan aikaan Youtube kanavana mahdollistaa myös keskustelun nuorten kanssa, Tenhunen-Ruotsalainen summaa.
– Pelkkä kirjallinen materiaali ammatinvalinta- ja koulutusvaihtoehtoja pohtivalle nuorelle ei enää riitä. Haluamme näin lisätä vuorovaikutusta niissä kanavissa, joissa nuoret jo ovat, Tenhunen-Ruotsalainen kertoo.


Nuori ei tunnista vahvuuksiaan


Paitsi koulutus- ja ammattivaihtoehtoihin, Pesonen keskittyy Youtubessa myös auttamaan nuorta omien vahvuuksien tunnistamisessa.
– Nuoret osaavat hämmästyttäviä asioita, mutta eivät aina hahmota vahvuuksiaan. Youtube-kanavan tavoitteena on auttaa nuoria oivaltamaan, mikä heitä kiinnostaa ja missä he ovat hyviä. Tätä kautta Suomi saa tulevaisuudessa motivoituneita ja taitavia tekijöitä, Pesonen sanoo.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: