Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Sofi Oksanen vuoden viestijä

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, | perjantaina 10.06.2011 - Toimitus

Kirjailija Sofi Oksanen on saanut ProComin myöntämän vuoden viestijä -palkinnon. Hän on ensimmäinen palkittu, joka ei ole yhteisöviestinnän ammattilainen.

ProCom eli Viestinnän ammattilaiset ry on palkinnut Vuoden viestijänä ensimmäistä kertaa jonkun muun kuin yhteisöviestinnän ammattilaisen. Tuomaristo halusi valita  palkinnon saajaksi kirjailija Sofi Oksasen. Rohkeita valintoja tehnyt Oksanen osaa käyttää ammattiaan merkittävänä viestintäkanavana etenkin naisten ja lasten asemaa, ihmisoikeus- ja sananvapauskysymyksiä sekä monikansallista identiteettiä koskevissa kysymyksissä. Runsaasti kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Oksanen nostaa tärkeäksi kokemiaan aiheita yleiseen keskusteluun ja mediaan sellaisella esimerkillisellä tavalla ja tehokkuudella, jota monet yritysten ja yhteisöjen viestinnän ammattilaiset voivat seurata.

Vuoden viestintäteon ansioina konkretia ja ratkaisukeskeisyys Vuoden viestintäteoksi nousi jäsenistön joukosta tulleiden ehdotusten pohjalta Suomen maabrändityöryhmän työ. Arvioraadin mukaan sivumäärältään runsas työryhmän raportti on hauskasti ja osallistavasti laadittu. Konkreettisia ehdotuksia sisältävä raportti on herättänyt sekä toimenpiteitä yrityksissä ja kunnissa että keskustelua ja pohdiskelua siitä, mitä suomalaisuus on ja millainen Suomen brändin tulisi olla. Löydettyjen vahvuuksien pohjalta voidaan vahvistaa Suomea ja maan kansainvälistä vaikuttamista ja viestintää.

Elämäntyöpalkinto pitkän linjan viestintävaikuttajalle Elämäntyöpalkinto myönnettiin viestintätoimisto Kreab Gavin Anderson Oy:n toimitusjohtaja Matti Saariselle, joka on tehnyt merkittävän työuran viestinnän ja maineenhallinnan vaativissa tehtävissä. Hänen tiensä on kulkenut yliopistopolitiikasta yritysmaailman haastavimpien viestintätehtävien strategiksi. Saarisen osaamiseen ovat luottaneet monet suuryritykset ja talouspolitiikan valtakunnalliset toimijat, etenkin kriisi- tai poikkeustiloissa, joihin aina liittyy merkittäviä maineriskejä.

Yksinkertaistukset nostivat Soinin Vuoden johtajaksi Vuoden johtajaksi nostettu perussuomalaisten puolueenjohtaja Timo Soini palkittiin ennen kaikkea erinomaisesta esiintymisestään. Soini osaa puhua politiikkaa selkeällä suomen kielellä niin, että kansalaiset ymmärtävät, mistä on kysymys. Johtamiseen tarvitaan aina viestintää. Soini on populisti, jolla sanomisen substanssi on harvinaisen hyvin hallussa. Hyvän esiintyjän tunnistaa siitä, ettei hänen tarvitse päteä monimutkaisella munkkilatinalla tai yliasiallisella ilmaisulla. Kevään vaaleissa puoluejohtaja Timo Soini loi viestinnällisen menestystarinan, joka jää aikakirjoihin.

Tuomaristo ja valintaprosessi

 

Ehdotuksia palkittaviksi kerätään vuosittain jäsenistöltä. Lopullisen valinnan tekee tuomaristo, johon kuuluivat tänä vuonna Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnasta vastaava johtaja Atte Jääskeläinen, viime vuonna Vuoden viestintäammattilaisena palkittu Kone Oyj:n John Simon, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin professori Pekka Mattila, ProComin puheenjohtaja Anna Sorainen sekä ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin. Palkinnot jaettiin ProCom-päivän jälkeen torstai-iltana 9.6. Ravintola Pörssissä.

 


Toimitus

Kommentointi

Sofi OK, Soini pohjanoteeraus

Ihan kohta entinen Procomin jäsen

10.06.2011

Viestinnän ammattilaiset ry. valitsi Timo Soinin Vuoden johtajaksi perusteena mm. että hän puhuu politiikkaa suomeksi. Hän puhuu toki värikkäästi letkautellen, mutta että selkeästi poltiikasta, pöh. Viestinnän ammattilaisia pitäisi mieluummin huolestuttaa se, miten Soini pääsee puhumaan välillä aivan puuta heinää "kansan edustajana" ihan mistä asiasta tahansa. Täysin populistinen valinta ja todellinen pohjanoteeraus Procomilta, joka tietenkin yritti jotenkin saada itsensä julkisuuteen. Aivan yhtä säälittävä yritys kuin taannoinen Ahtisaaren palkitseminen. Olisi pitänyt erota jo silloin.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: