Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Pikavippisivustojen mainonta harhaanjohtavaa

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, | torstaina 12.01.2012 - Toimitus

Kulutusluottoja tarjoavia nettisivustoja koskevassa EU:n laajuisessa tutkimuksessa selvitettiin, saavatko kuluttajat ennen kulutusluottosopimuksen allekirjoittamista tiedot, joihin heillä on oikeus EU:n kuluttajansuojalainsäädännön perusteella. Alun perin tarkistetuista 562 nettisivustosta ainoastaan 30 % oli asiaankuuluvan EU:n kuluttajansuojalainsäädännön mukaisia, ja 70 % edellytti jatkotutkimuksia.

Ongelmina nousivat esiin puutteelliset tiedot kulutusluottoja koskevassa mainonnassa, keskeisten tietojen puuttuminen tarjouksesta sekä harhaanjohtava kustannusten esitystapa.

Tarkastuksen kohteena oli viisi suomalaista nettisivustoa. Näistä peräti neljä ei ollut säädösten mukaisia, ja ne vaativat kansallisia jatkotoimia.

Kansalliset viranomaiset ottavat lähiviikkoina ja -kuukausina yhteyttä yrityksiin ja kehottavat niitä selkeyttämään tai korjaamaan verkkosivustojaan. Kansallisten viranomaisten on määrä raportoida jatkotoimista Euroopan komissiolle vuoden 2012 syksyyn mennessä.

Tehoiskuilla pyritään varmistamaan, että EU-lainsäädäntö pannaan täytäntöön. Tehoiskut ovat EU:n vetämiä operaatioita, joiden toteutuksesta vastaavat kansalliset valvontaviranomaiset, jotka toteuttavat samanaikaisia koordinoituja tarkastuksia havaitakseen tapaukset, joissa kuluttajansuojalainsäädäntöä rikotaan tietyllä sektorilla. Kulutusluottoja koskeva tehoisku toteutettiin syyskuussa 2011.

 

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: