Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Mediamainonta kasvoi vaisusti

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, Media, | torstaina 31.05.2012 - Toimitus

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana mediamainonnan määrä kasvoi 1,4 % suhteessa edellisen vuoden ensimmäiseen kvartaaliin, TNS Gallup kertoo tiedotteessaan. Vuoden ensimmäinen neljännes näyttää siis hyvin tasaista mediamainonnan kehitystä - ei varsinaista kasvua, mutta ei mainonnan romahdustakaan.

Mediamainonnan kehitys seuraa yleensä bruttokansantuotteen nousua tai laskua, mutta jyrkemmin. Tämän hetkinen kasvuprosentti näyttää seuraavan melko tarkasti vuoden 2012 BKT-ennusteita. Investoinnit mediamainontaan olivat ensimmäisen kvartaalin aikana lähes 300 milj. €.

Mediamainonnan kasvu on ollut vaatimatonta myös kansainvälisesti vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. TNS Gallupin Media Intelligence -yksikkö kuuluu yli 20 maan kansainväliseen Kantar Media Intelligence -ketjuun, joka on mainospanostusseurannan markkinajohtaja maailmanlaajuisesti. Ketjuun kuuluvat maat raportoivat selvästi vaatimattomampia kasvuprosentteja vuoden 2011 ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna.

Esimerkiksi Ruotsissa kasvua näyttää olleen 1,1 %, Tanskassa vain 0,3 % ja Ranskassa ollaan nollakasvussa. Euroopan talousmahdissa Saksassa mediamainonta on sentään kasvanut 3,3 %. Ennusteita tekevistä kansainvälisistä tutkimuslaitoksista muutamat ovat jo laskeneet ennusteitaan Länsi-Euroopan mediamainonnan kasvusta ja heidän näkemyksensä mukaan vuoden 2012 kasvu jää selvästi alle 2 %.

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: