Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Markkinointiviestinnän näkymät heikentyvät

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, | keskiviikkona 21.09.2011 - Toimitus

Markkinointiviestintäalan asiantuntijapalveluyritysten suhdannekuva on heikentynyt, mutta ala uskoo edelleen kasvuun. Koko alan ensi vuoden kasvuennuste on maltillinen 1,8 prosenttia.

”Alan yritysten kasvunäkymät ovat odotetusti heikentyneet yleisen maailman talouden epävarmuuden vuoksi”, sanoo MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

Usko oman yrityksen kasvuun on alalla kuitenkin edelleen vahva. Jopa 60 prosenttia toimitusjohtajista uskoo oman yrityksen myynnin kasvavan seuraavan puolen vuoden aikana, 34 prosenttia odottaa myynnin pysyvän ennallaan ja vain kuusi prosenttia uskoo myynnin laskevan.

 

Pula osaajista jarruttaa kasvua

 

Ammattitaitoisen työvoiman puute on merkittävin markkinointiviestintäalan kasvun hidaste edelleen. Liki puolet vastaajista, 44 prosenttia, sanoo ammattitaitoisen henkilökunnan pulan jarruttavan myyntiä.

 

”Synkentyneistä näkymistä huolimatta digitaalisen viestinnän ja siihen liittyvien palveluiden kasvuodotukset kaikissa kanavissa ovat erittäin hyvät. Myös markkinoinnin tuloksellisuuden mittaamiseen liittyville palveluille on kysyntää”, Tarja Virmala sanoo.

 

Markkinointiviestintäalan tulevaisuuden odotukset syyskuussa ovat heikompia kuin teollisuuden ja palvelujen odotukset Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n heinäkuun barometrissä. Näkymät ovat kaikilla asiakastoimialoilla heikommat kuin aiemmin tänä vuonna.

 

MTL-Barometrillä mitataan markkinointiviestinnän asiantuntijapalveluyritysten käsitystä toimialan suhdanne-kehityksestä lähitulevaisuudessa. Tutkimus tehdään neljännesvuosittain. Kolmannen vuosineljänneksen kysely lähetettiin 445 suurimmalle markkinointiviestintäalan yrityksen toimitusjohtajalle. Vastaukset kerättiin 1.9. - 14.9­. Tulokset on painotettu yrityskoon mukaan. Tutkimuksen toteuttaa MTL:n toimeksiannosta tutkimusyritys Think If Laboratories Oy.

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: