Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Enemmistö kannattaa viinan mainostamista

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, | perjantaina 30.08.2013 - Toimitus

Suomalaiset suhtautuvat TNS Gallupin tuoreen tutkimuksen mukaan penseästi alkoholimainonnan tiukentamiseen. Väittämän "Kaikki alkoholin mainonta pitäisi kieltää" kanssa täysin samaa mieltä on vain 15 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista. Lähes kaksi kolmasosaa eli 64 prosenttia vastaajista oli väittämän kanssa jokseenkin tai täysin eri mieltä.

Suomalaiset eivät myöskään kannata rajoituksia alkoholipakkausten ulkonäköön. Vain joka kymmenes on täysin samaa mieltä siitä, että alkoholituotteiden etikettien, pullojen ja pakkausten tulisi näyttää mahdollisimman vähän houkuttelevilta. Alkoholipakkausten tekemistä vähemmän houkutteleviksi vastustaa 65 prosenttia suomalaisista ja suurten terveyshaittamerkintöjen lisäämistä etiketteihin vastustaa 68 prosenttia.

"Tutkimus osoittaa, että suomalaisten laaja enemmistö hyväksyy nykyisen kaltaisen asiallisen alkoholimainonnan", toteaa Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

"Mainonta on Suomessa tarkkaan säädeltyä ja alan toimijat ovat osoittaneet kykenevänsä myös itsesääntelyyn. Mainonnan sääntelyn lisäämisellä voisi olla hallitsemattomia seurauksia, sillä se todennäköisesti lisäisi verkkomainontaa ja antaisi kilpailuetua ulkomaisille valmistajille suhteessa suomalaisiin", Virmala jatkaa.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, pitäisikö epäterveellinen roskaruoka myydä vähemmän houkuttelevissa mustavalkoisissa yleispakkauksissa, jotta sen käyttö vähentyisi. Ehdotus sai tylyn kohtelun, sillä 70 vastaajista oli ehdotusta vastaan.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: