Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

CMTO - uusi viestinnän ammatti

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, | maanantaina 17.03.2014 - Toimitus

Yhä suurempi osa yritysten IT-hankinnoista on nykyään markkinointi- ja viestintäpäättäjän vastuulla. Kehitys on seurausta siitä, että markkinoinnin ja viestinnän työtehtävissä hyödynnetään yhä enemmän teknologiaa: työkaluja, joiden hallitseminen kuului aiemmin vain IT-osaston työtehtäviin. Näin on syntynyt uusi ammatti, CMTO eli Chief Marketing Technology Officer.

Kehitys aiheuttaa uudenlaisia vaatimuksia paitsi työkaluille ja teknologioille, myös markkinointiviestinnän toteuttajalle ja luovalle kumppanille. Yrityksiin on syntynyt uudenlainen päättäjä – markkinoinnin ammattilainen,  joka on osaamiseltaan ja vastuualueiltaan jossain entisen markkinointijohtajan ja IT-päättäjän välimaastossa.

Tekniset ratkaisut ovat tämän päivän markkinoijalle olennainen osa päivittäistä työtä ja näin ollen myös merkittävä osa päätöksentekoa. Markkinoinnin ammattilaiset osaavat nyt vaatia teknisesti toimivia, ketteriä ja moderneja ratkaisuja. Palveluntarjoajien puolestaan on vastattava kysyntään toteuttamalla entistä käyttäjäystävällisempiä ja asiakaslähtöisempiä työkaluja viestinnän käytännön toteutukseen.

Lue lisää Koodiviidakon blogista, mitkä ovat tämän markkinoinnin muutosvoimat.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: