Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Aiheet

Kanava-palkinto Hanna Nikkasen työryhmän teokselle "Hyvän sään aikana"

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön perustama 10 000 euron Kanava-palkinto vuoden parhaalle kotimaiselle tietokirjalle on myönnetty päätoimittaja Hanna Nikkaselle ja hänen työryhmälleen teoksesta "Hyvän sään aikana".

Lauri Nurmelle Suomen Kuvalehden journalistipalkinto

Lauri Nurmelle myönnettiin tänään Suomen Kuvalehden journalistipalkinto kirjastaan "Perussuomalaisten hajoamisen historia".

Mediaviikko.fi uudistuu ja etsii kumppaneita

Mediaviikko.fi uudistuu. Julkaisemme piakkoin uudistuneen Mediaviikon, joka tarjoaa kiinnostavaa sisältöä media-, viestintä- ja markkinointi-alalta. Haemme mukaan asiantuntijoita kirjoittajiksi ja bloggaajiksi sekä kaupallisiksi yhteistyökumppaneiksi. Jos Sinua kiinnostaa osallistua mediataloista tai ketjuista riippumattoman Mediaviikon asiantuntijakirjoittajaksi, ota yhteys.

Forbes-talouslehti aloittaa Suomessa suomeksi

Forbes ryhtyy julkaisemaan maailman tunnetuinta talouslehteään myös Suomessa, suomeksi. Lehteä kustantaa lisenssillä SK Media Finland Oy. Suomen toimitusta johtavat kokeneet taloustoimittajat Jouko Marttila ja Hannu Vuola.

Uusia julkaisuja Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalissa

Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalit järjestetään tulevana viikonvaihteena. Arktinen Banaani julkistaa tapahtumassa Aura Ijäksen ja Pekka A. Mannisen ”erilaisen lastenkirjan” Pottakylän lapset.

Otava ostaa Kustannusosakeyhtiö Nemon

Otava ostaa Kustannusosakeyhtiö Nemon. Nemo on vuonna 1997 perustettu yleiskustantamo, joka tunnetaan erityisesti laadukkaista lasten ja aikuisten tietokirjoista.

Otava julkaisee Sixten Korkmanin uuden kirjan

Otava julkaisee lokakuussa 2015 professori Sixten Korkmanin kirjan talouden kriiseistä ja opillisista kiistoista. Väärää talouspolitiikkaa -kirjassa Korkman pureutuu siihen, miksi taloudesta ja talouspolitiikasta vallitsee erilaisia ja ristiriitaisia käsityksiä. Miksi jotkut vaativat elvytystä työttömyyden torjumiseksi, toiset taas leikkauksia budjettivajeen supistamiseksi?

Aikakauslehdet heräävät digimainontaan

Kansainvälisissä tutkimuksissa on jo vuosia seurattu aikakauslehtimainonnan kehitystä rinnakkain sekä printissä että digissä. Alan maailmanjärjestö FIPP:n uusimmassa World Magazine Trends -julkaisussa ennustetaan, että aikakauslehtien yhteenlaskettu mediaosuus kasvaa selvästi vuoteen 2016 mennessä.

Kustantajat valmiita opetusmateriaalin digitalisaatioon

Suomen Kustannusyhdistys kiittää, että hallitus on ottanut asiakseen johtaa Suomen koulutuksen, osaamisen ja modernin oppimisen kärkimaaksi ja luvannut asettaa yksityiskohtaiset mittarit tavoitteiden saavuttamiseksi. Kustannusyhdistys toivoo, että tulevissa toimenpideohjelmissa tarkentuvat sekä aikataulu että toteutusjärjestys siitä, miten hallitusohjelman digitaalisia oppimisympäristöjä ja opettajien koulutusta kehitetään.

Alma Media myy Koti-Lapin

Alma Median tytäryhtiö Alma Media Kustannus Oy neuvottelee Kemijärvellä ilmestyvän Koti-Lappi-kaupunkilehden myymisestä SLP Kustannus Oy:lle. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen 1.5.2015 mennessä.

Bazarin kirjasyksy entistä kattavampi

Kirjan vuosi 2015 on jo nyt näyttänyt, että kirja elää ja voi hyvin. Bazar tuo tulevana kesänä ja syksynä kiinnostavan kattauksen sekä käännettyä että kotimaista kirjallisuutta. Tarjolla on hyytävää jännitystä, kiehtovia lukuromaaneja, elämyksellisiä tietokirjoja ja kauniisti kuvitettu joulutarina. Mukana on sekä vanhoja suosikkeja että aivan uusia tekijöitä.

Runeberg-palkinto Joni Skiftesvikille

Vuoden 2015 Runeberg-kirjallisuuspalkinto on myönnetty Joni Skiftesvikille romaanista Valkoinen Toyota vei vaimoni.

Tiina Raevaaran kirja saa kiitosta

Runeberg –palkinnon 2011 saanut kirjailija Tiina Raevaaran uutuusromaani Yö ei saa tulla on saanut hienon vastaanoton mediassa. Tiina Raevaaran romaani Yö ei saa tulla julkaistiin viikko sitten ja se on saanut hienon vastaanoton eri medioissa.

Ubiikki tuottaa Otavalle digitaalisia oppiaineistoja

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Ubiikki Oy ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen digitaalisen oppimateriaaliliiketoiminnan kehittämiseksi.

Kustannusosakeyhtiö Otava täyttää tänä vuonna 125 vuotta

Hannes Gebhard ja Eliel Aspelin-Haapkylä perustivat Kustannusosakeyhtiö Otavan 1890. Yhtiön tavoitteena oli korkeatasoisen suomenkielisen kirjallisuuden kustantaminen ja levittäminen.

"Putinin väkeä - Venäjän hiljainen enemmistö" vuoden paras tietokirja

Toimittaja Kalle Kniivilän PUTININ VÄKEÄ – VENÄJÄN HILJAINEN ENEMMISTÖ on voittanut 2014 Kanava-palkinnon.

Frankfurt heijastuu kirjamessuilla

Frankfurtin kirjamessut heijastuvat Helsingin Kirjamessuihin tuoden sinne paljon kirja-alaan, kustantamiseen ja kirjailijan työhön sekä kääntämiseen liittyvää ohjelmaa. Kirjamessuihin osallistuu 338 yritystä.

M-Brain osti konsulttifirma GIA:n

M-Brain Oy on ostanut Global Intelligence Alliance Group Oy:n (GIA) koko osakekannan. Myyjinä ovat CapMan Oyj:n hallinnoimat rahastot sekä GIA:n toimiva johto ja joukko muita henkilöosakkaita.

Postitoimilupa Alma Manu Oy:lle

Valtioneuvosto on myöntänyt Alma Manu Oy:lle toimiluvan kirjelähetyksiä koskevaan postitoimintaan pääosin Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

Mikko Ilomäki Libris Oy:n toimitusjohtajaksi

Libris Oy:n toimitusjohtajaksi 18.8. lähtien on nimitetty Mikko Ilomäki. Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Syvälahti jatkaa kirjapainon hallituksen jäsenenä.

Uusia aikakauslehtiä tänä vuonna jo 14

Tämän vuoden alusta uusia aikakauslehtinimikkeitä on syntynyt 14. Kysyntä uusille ja tietyille kohderyhmille suunnatuille lehdille on jatkunut. Nyt tulokkaita on lähes yhtä paljon kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, jolloin uutuuksia oli 17.

Suomalaisen Kirjakaupan Ossi Valpio vuoden libristi

Ossi Valpio Suomalaisesta Kirjakaupasta on valittu vuoden 2014 libristiksi. Palkinnon myöntävät Libro ry, Kirjavälitys Oy ja Kirjakauppasäätiö. Libristi-nimike edellyttää kirjakauppa-alan ammattitutkinnon suorittamista.

Lehtien verokikkailu Ahvenanmaan kautta estetään

Hallitus esittää arvonlisäverolain muuttamista siten, että postimyynnissä maahantuotavilta, kerran viikossa tai harvemmin ilmestyviltä sanoma- ja aikakauslehdiltä poistettaisiin vähäarvoisia tavaralähetyksiä koskeva arvonlisäverottomuus. Esityksen tavoitteena on varmistaa kotimaasta ostettujen ja postimyynnissä maahantuotujen lehtien välinen veroneutraliteetti. Tavoitteena on erityisesti poistaa perusteettomien veroetuuksien tavoittelu, joka on ilmennyt muun ohessa siten, että Manner-Suomessa painetut lehdet kuljetetaan Ahvenanmaalle ja toimitetaan tilaajille Manner-Suomeen maahantuonnin veroetua hyödyntäen.

Sofi Oksanen karikatyyrikisan voittokuvassa

Nuorten julkkisaiheinen karikatyyrikisa ratkesi. Toisen kerran järjestetyn kilpailun palkittujen piirrosten aiheina olivat Sofi Oksanen, Timo Soini ja Teemu Selänne.

Advokaatin kannelle kunniamaininta

Advokaatin 6/2013-kansi sai tuomariston kunniamaininnan Aikakausmedian järjestämässä Edit-kilpailussa, jossa palkittiin viime vuoden parhaita aikakauslehtiä ja niiden tekijöitä.

Editin 2013 voittajat: Suomen Luonto valittiin Vuoden 2013 yleisölehdeksi

Aikakausmedian vuosittaisessa Edit-kilpailussa jaettiin 10.4. mainonnallisten sarjojen lisäksi voitot yhteensä 14 toimituksellisessa sarjassa. Sarjassa Vuoden 2013 yleisölehti voittaja on Suomen luonnonsuojeluliiton Suomen Luonto -lehti. Ammatti- ja järjestölehdistä sarjansa voitti Ulkopolitiikka ja asiakaslehdistä Chydenius.

Talentum yhdistää Tivi- ja Tietokone-lehdet

Talentum yhdistää Tivi- ja Tietokone-lehdet. Uuden, kuukausittain julkaistavan lehden sisältölinjauksia sekä nimeä pohditaan yhdessä lukijoiden kanssa.

Nordbooks julkaisee neljä rikosromaania

Nordbooks julkaisee tänä keväänä neljä rikosromaania. Romaanit ovat luonteeltaan erilaisia ja osoittavat lajin muuntumista ja laajentumista.

Kummolasta tehty kirja julki

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt ennakkosensuurihakemuksen, jolla yritettiin estää Pentti Sainion kirjan KUMMOLAN KÄÄNTÖPIIRI – URHEILUVIIHTEEN KULISSIEN TAKAISTA PELIÄ julkaiseminen. Into Kustannus aikoo julkaista kirjan tänä keväänä.

MTV:n Timo Haapala teki vuoden jutun

Suuren Journalistipalkinnon saajat on julkistettu 26.3.2014. Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli kaikkiaan 456. Palkinnot ovat suuruudeltaan 7 500 euroa. Myös yleisö valitsi suosikkinsa. Yleisön suosikki -äänestys toteutettiin Facebookissa.

Otava-konsernin tulos parani

Otava-konsernin liikevaihto laski 4 prosenttia edellisestä vuodesta ollen 301,9 (314,7) miljoonaa euroa. Operatiivinen liikevoitto oli 32,4 (26,6) miljoonaa euroa. Tilikauden voitto oli 22,0 (18,5) miljoonaa euroa. Tuloksen paraneminen johtui ennen muuta ajoissa aloitetuista tehostamis- ja sopeutustoimista. Omavaraisuusaste parani ollen 72,8 (64,8) prosenttia ja myös tulorahoitus parani.

Teemu Leminen tuottajaksi Sanoma Media Finlandin ruokatoimitukseen

Teemu Leminen (27) on nimitetty Sanoma Media Finlandin vuodenvaihteessa aloittaneen ruokatoimituksen tuottajaksi.

Pokkarit käyvät kaupaksi

Suomalaiset ostavat yhä enemmän pokkareita. Ostajien määrä on kasvanut 46 % kolmessa vuodessa.

Botnia Print investoi

Sanomalehtitehdas Botnia Printin kasvu jatkuu.

WSOY teki suurtyön kääntäessään Shakespearen tuotannon nykysuomeksi

WSOY:n kymmenvuotinen käännöshanke William Shakespearen kuolemattomien näytelmien nykysuomeksi saattamiseksi on valmistunut. Sarja sisältää kaikki 38 näytelmää Macbethista Hamletiin, Coriolanuksesta Windsorin iloisiin rouviin. Luin joululahjaksi saamani Hamletin, jonka Matti Rossi on kääntänyt erittäin onnistuneesti. (Juttu on maksutta luettavissa)

Kotimainen mainosrahoitteinen ilmaiskirja iPadiin

Toimiiko mainosrahoitteinen, ilmaiseksi iPadissa jaettava kirjanmyynti?

Into Kustannukselta paljastuskirja Kummolasta ja Hjalliksesta

Into Kustannuksen kevään hurjin paljastuskirja, Pentti Sainion Kummolan rahankääntöpiiri kertoo, millaista hämäräperäistä peliä muun muassa Kalervo Kummola ja Hjallis Harkimo pelaavat urheiluviihteen kulisseissa. Kirjassa perataan Jokeribisnekset, KHL-kuviot, Sotšin olympialaiset ja Minskin jääkiekon MM-kisat.

Jorma Ollila kirjassaan: Suomalaiset talousjournalistit eivät edes yrittäneet tehdä laatujuttuja

Nokian ex-pääjohtaja Jorma Ollila antaa kirjassaan "Mahdoton menestys" heikon arvosanan Suomen taloustoimittajista. Sen sijaan hän kehuu BusinessWeekin ja Fortunen juttuja, jotka olivat omaa luokkaansa. "Hämmentävää ja hämmästyttävää oli se, että suomalaisilta talousjournalisteilta ei löytynyt oikeastaan edes yritystä vastaavaan", hän toteaa. Lue Paavo Vasalan kirja-arvio ja analyysi Ollilan mediasuhteiden hoidosta, jota voi luonnehtia kiinnostavaksi.

Kanava-palkinto Petteri Pietikäiselle

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan kirjasäätiön perustama 10 000 euron Kanava-palkinto jaetaan vuoden parhaalle tietokirjalle. Palkintoraadin puheenjohtaja, Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa valitsi perjantaina 25.10. Helsingin Kirjamessuilla palkinnon saajaksi professori Petteri Pietikäisen teoksen Hulluuden historia (Gaudeamus).

Elisa ryhtyi e-kirjojen kustantajaksi

Suomalaisen kirjallisuuden laajin e-kirjapalvelu, Elisa Kirja, mahdollistaa nyt kaikille suomalaisille omatoimisen julkaisemisen ja kirjamyynnin.

Rakkaudesta kirjaan -palkinto lukukoira Börjelle

Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 24.10.2013 jaettavan Rakkaudesta kirjaan –tunnustuspalkinnon saa tänä vuonna lukukoira Börje ja terapiakoiran ohjaaja, erikoiskirjastonhoitaja Raisa Alameri.

Johtajat ostivat Koliprintin

Suoramarkkinointitalo Sisäsuomi Oy:n johto on ostanut konsernin tytäryhtiön Koliprint Oy:n. Yhtiön omistajiksi nousevat toimitusjohtaja Sari Niemi ja kaupallinen johtaja Iikka Vesterinen.

Taideyliopisto perusti oman lehden

Taideyliopisto on perustanut oman lehden IssueX. Taideyliopisto aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät.

Helprintille EU:n ympäristömerkki

Mikkeliläinen syväpainotalo Helprint on saanut oikeuden painaa EU-ympäristömerkittyjä painotuotteita ensimmäisenä eurooppalaisena painotalona. EU-ympäristömerkki on Euroopan unionin virallinen ympäristömerkki ja voimassa kaikissa jäsenmaissa.

Sähkökirja avaa uusia mahdollisuuksia

Kirjan sähköinen muoto ja jakelu avaavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia luovan talouden liiketoiminnalle. Rajana ovat vain mielikuvitus ja lukijoiden vaatimukset. Toisin kuin painetun kirjan kohdalla voidaan sähkökirjaa myydä määräajaksi. Tämä antaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi kurssikirjastoille tai oppilaitoksille, joissa kirjoja tarvitaan runsaasti vain tietyn kurssin ajan ja sitten tarvetta ei juuri ole. Suomen Kustannusyhdistys on uudistanut sivustonsa, jossa ohjeistetaan sähkökirjojen tekoon.

Kirja käy kaupaksi

Joulun kirjamyynti kasvaa viime vuodesta. Tänä vuonna joulupakettiin kääritään ennätysmäärä hyvää kotimaista kaunokirjallisuutta. Joulun ylivoimainen myyntimenestys on Finlandia-voittaja Ulla-Lena Lundbergin Jää, joka uhkasi jo loppua joistakin kaupoista ennen lisäpainoksen valmistumista.

Viestintätoimisto muuttui kustantamoksi

Toimittaja ja tietokirjailija Tarja Raninen (54) muutti viestintätoimistonsa pienkustantamoksi vuoden 2012 alussa. Vuosi lähestyy loppuaan ja kymmenen ensimmäistä kirjaa on jo markkinoilla.

Kotimaisia uutuskirjoja sähkökirjoiksi

Kotimaisia uutuuskirjoja tarjotaan nyt myös sähkökirjoina, tosin vain kokeiluna ebib-kirjaston kautta. HelMet-kirjaston asiakkaat voivat osallistua sähkökirjakokeiluun. Ebib avataan asiakkaiden käyttöön 15.10.2012 ja se on avoinna vuoden 2012 loppuun. Ebib e-kirjaston kautta asiakkaat voivat lukea sähkökirjoja uudella tavalla: teoksen voi lukea helposti suoraan selaimessa ilman erillisten lukuohjelmien lataamista. Myös perinteinen kirjan lataaminen koneelle ja lukeminen offline-tilassa on mahdollista.

Lasse Heikura Ecapainon myyntipäälliköksi

Lasse Heikura on nimitetty lahtelaisen Ecapainon myyntipäälliköksi.

Oululainen Flowman sai merkittävän kaupan Kiinassa

Phoenix Publishing and Media Group valitsi Flowmanin Virtual Prepress ja Virtual Front Desk ratkaisut työnkulkuun ja online-asiointiin uudessa kirjapainoalan tuotantolaitoksessaan Nanjingissa. Kokonaisuus pitää sisällään reaaliaikaisen prosessin seurannan sekä konsernin sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Se automatisoi kaikki prepress-työvaiheet jonka ansiosta saadaan eliminoitua useita virhemahdollisuuksia tuotantoprosessissa.