Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Otava-konsernin tulos parani

Uutiset, | tiistaina 25.03.2014 - Toimitus

Otava-konsernin liikevaihto laski 4 prosenttia edellisestä vuodesta ollen 301,9 (314,7) miljoonaa euroa. Operatiivinen liikevoitto oli 32,4 (26,6) miljoonaa euroa. Tilikauden voitto oli 22,0 (18,5) miljoonaa euroa. Tuloksen paraneminen johtui ennen muuta ajoissa aloitetuista tehostamis- ja sopeutustoimista. Omavaraisuusaste parani ollen 72,8 (64,8) prosenttia ja myös tulorahoitus parani.

Kirjat-liiketoiminnan liikevaihto laski 2 prosenttia edellisvuodesta mutta tulos säilyi hyvällä tasolla. Otavan yleisen kirjallisuuden markkinaosuus kasvoi. Oppimateriaaleissa Otava säilytti vahvan asemansa. Otavan Kirjapainon toimintaa on jouduttu sopeuttamaan aiempaa pienempään tuotantovolyymiin.


Suomalaisen Kirjakaupan myynti säilyi edellisvuoden tasolla mutta tulos parani edellisvuodesta 4,3 miljoonaa euroa. Tulosparannus on tehostamisen ja kehitystyön ansiota.


Lehdet-liiketoiminnan liikevaihto supistui 7 prosenttia, mutta tulos parani. Lehtien tilausmyynti laski ja lehtien uusmyynti on edelleen vaikeutunut. Mediamyynti laski mutta konsernin markkinaosuus mediamarkkinoilla kasvoi. Viron aikakauslehtien kustannustoiminta kasvoi ja yhtiö teki positiivisen tuloksen.


Uusien liiketoimintojen liikevaihto kasvoi 12 prosenttia edellisvuodesta ja kannattavuus säilyi hyvällä tasolla. NettiX Oy:n asema johtavana moottoritoimialan sähköisenä markkinapaikkana vahvistui edelleen. Vuonna 2012 Uusiin liiketoimintoihin ostettu Ampparit Oy:n liikevaihto ja tulos kehittyivät hyvin.


Otava Oy:n 25.3.2014 pidetyssä yhtiökokouksessa hallitukseen valittiin Olli Reenpää, Jorma Ollilla, Henrik Ehrnrooth, Eero Broman ja Heikki Lehtonen sekä Alexander Lindholm. Varajäseniksi valittiin Pasi Vainio, Minna Castrén, Timo Kopra ja Pekka Harju.


Yhtiökokouksen jälkeen pidetyssä hallituksen kokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Henrik Ehrnrooth ja varapuheenjohtajiksi Olli Reenpää ja Jorma Ollila.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: