Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Hesarin pelkän paperilehden tilaajien määrä romahtanut neljäsosaan

Uutiset, Media, | perjantaina 29.03.2019 - Toimitus

Painettujen sanomalehtien levikki on laskenut edelleen rajusti viime vuonna, ilmenee Media Audit Finlandin tuoreesta tilastosta. Helsingin Sanomien pelkän painetun lehden tilaajia on enää 112 210, kun heitä viime vuonna oli 14 093 enemmän. Hesarin paperilehden levikki on yhdeksässä vuodessa romahtanut noin neljäsosaan.

HS:n paperilehden levikin laskua kuitenkin korvaa digiversion lisääntyneet tilaukset. Paperilehteä ja digiversiota yhdessä ostaa 108 620 tilaajaa ja pelkkää digiversiota 111 887 tilaajaa. Näin laskettu kokonaismäärä on 332 717, jossa on kasvua 2,4 % edellisvuodesta.

Kaikilla muilla sanomalehdillä Lapin Kansaa lukuunottamatta luvut ovat punaisella. Lapin Kansan kokonaismäärä on noussut 0,3 %.

Esimerkiksi oululaisen Kalevan paperilehteä pelkästään tilaa enää 30 317 tilaajaa, kun parhaimmillaan Kalevan tilaajien määrä on ollut liki sata tuhatta. Pelkkää digilehteä tilaa vain 6 518 tilaajaa ja paperilehteä yhdessä digin kanssa 18 470 tilaajaa.

Suurista lehdistä Aamulehti ei enää osallistu Media Audit Finlandin tilastointiin.

Media Audit Finland Oy (ent. Levikintarkastus Oy) käyttää edelleen termiä ”levikki”, mikä kuitenkin kuvaa huonosti digitaalisen median toimintaa. Digiversioita on parempi kuvata termillä ”digitilausten määrä” sekä paperin ja digin yhteismäärää termillä ”kokonaismäärä” eikä termillä ”kokonaislevikki”. Katso vuoden 2018 tilasto.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: