Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Kauppalehti käänsi lukijamääränsä nousuun kun Taloussanomat kaatui

Uutiset, Musiikki, | tiistaina 16.09.2008 - Toimitus

Alma Media -konserniin kuuluvien Kauppalehden ja Kauppalehti Option lukijamäärät ovat kääntyneet nousuun. Taloussanomien paperiversion kaatuminen on auttanut Kauppalehden lukijamäärän pitämistä positiivisena. Uusimman Kansallisen mediatutkimuksen KMT:n mukaan suurimmilla sanomalehdillä alamäki jatkui, eniten oululaisella Kalevalla, miinusta tuli neljä prosenttia.

Helsingin Sanomien lukijamäärä tipahti 2,5 prosenttia, Turun Sanomien 2,7 prosenttia, Keski-Suomalaisen 3,3 prosenttia. Aamulehti pysyi nollilla.

Talouslehdistä aikakauslehti Talouselämä menetti lukijoistaan 5,9 prosenttia ja Tekniikka&Talous 6,9 prosenttia.

Sen sijaan Kauppalehden lukijamäärä kasvoi viimeisen vuoden aikana 6 %. Lukijamäärä on nyt 193 000. Kauppalehti Optio lisäsi lukijoitaan 5,8 % 219 000:een.

Ylimääräisen levikintarkastuksen mukaan lehden levikki kasvoi alkuvuonna 86 577 kappaleeseen, korkeammaksi kuin edellinen ennätys vuodelta 2001.

Kauppalehden toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuoren mukaan käänne on hyvä ja odotettu asia. Hän ei usko, että mahdollinen taantumakaan vaarantaisi tätä kehitystä.

-Lukijamäärien kasvu vahvistaa uskoa, että painettua lehteä kannattaa kehittää. Lehdestä pitää kuitenkin tehdä vielä nykyistäkin mielenkiintoisempi, jotta sitä luettaisiin entistä säännöllisemmin, Loimovuori sanoo.

-Vuodenvaihteessa toteutuva Kauppalehden uudistus on meille suuri mahdollisuus, hän uskoo.

Kauppalehden lukeminen on lisääntynyt myös verkossa. Kauppalehti.fi teki elokuun lopussa jälleen uuden kävijäennätyksen, kun sivustolla vieraili viikon aikana yli 404 361 eri kävijää.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: