Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Viihde nostattaa internetin käyttöä Euroopassa

Uutiset, Internet, | tiistaina 04.09.2007 - Toimitus

Viihteen osuuden lisääntyminen on nostattanut Internetin tietoliikenteen kokonaismäärän huimaan nousuun Euroopassa. Euroopan IP-yhdysliikennepisteiden välittämä liikenne kasvoi ennätyslukemaan elokuussa, ylittäen 1 terabitin (Tbps) rajapyykin. Päivittäinen yhteenlaskettu liikenteen huippuarvo euroopassa on nyt 1,2 Tbps.

Viihteen osuuden lisääntyminen on nostattanut Internetin tietoliikenteen kokonaismäärän huimaan nousuun Euroopassa. Euroopan IP-yhdysliikennepisteiden välittämä liikenne kasvoi
ennätyslukemaan elokuussa, ylittäen 1 terabitin (Tbps) rajapyykin. Päivittäinen yhteenlaskettu liikenteen huippuarvo euroopassa on nyt 1,2 Tbps.

“Suomessa internetin liikennemäärien kasvu on keskimääräistä
eurooppalaista tasoa, eli vuositasolla n. 70% luokkaa”, suomen IP yhdysliikennepiste FICIX ry:n puheenjohtaja Jorma Mellin toteaa. “Euroopan hyvän kasvun taustalla on laajakaistaliittymien lisääntyminen edelleen sekä verkossa vietetyn ajan piteneminen. Myös viihteen osuus tietoliikenteen kokonaismäärästä on
voimakkaassa kasvussa”, Mellin analysoi.

Euroopan kuukausittainen liikenne mitattuna liikenteen huippuarvoilla kasvoi heinäkuusta elokuuhun 15,6%. Vastaavana aikana Aasian liikennekasvu oli 5,9% ja Yhdysvaltain 8,5%. Vuosikasvua viimeisen 12 kuukauden ajalta euroopassa on kertynyt jo 71% ja kasvu on ollut koko vuoden kiivaampaa kuin millään muulla mantereella.

Tiedot perustuvat yhdysliikennepisteiden yhdistyksen Euro-IX:n keräämiin tilastoihin.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: