Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Sulake maksoi IRC-Galleriasta 12,5 miljoonaa euroa

Uutiset, Internet, | keskiviikkona 01.10.2008 - Toimitus

Internetpalvelun IRC-Gallerian perustajista tuli viime keväänä Suomen ensimmäisiä sosiaalisia miljonäärejä, kun he myivät Dynamoid-yhtiönsä 12,5 miljoonalla eurolla Habbo Hotellia pyörittäneelle Sulakkeelle. Yksi suurpotin omistajista on IRC-Gallerian keksijä Tomi Lintelä, joka muiden tavoin voi joskus muuttaa saamansa Sulakkeen osakkeet rahaksi, jos Sulake listautuu pörssiin.

Kauppalehti kertoo tänään, että Sulakkeen tilinpäätöstiedoista selviää, että Dynamoidin kauppahinnaksi muodostui 12,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksettiin Dynamoidin osakkeille suunnatulla osakeannilla. Lisäksi Sulakkeelle syntyi noin 200 000 euron verran kuluja kaupan toteuttamisesta. Kauppahinta oli Dynamoidin liikevaihtoon verrattuna 6,6-kertainen ja tulokseen 25-kertainen.

Markkina-arvo 292 miljoonaa

Osakeannin mukaan Dynamoidin osakkaat saivat 105 144 A-sarjan osaketta 118,88 euron kappalehinnalla.

Yrityksen osakkeita on noin 2,5 miljoonaa kappaletta, joten Sulake arvioi oman markkina-arvonsa noin 292 miljoonaan euroon.

Yhtiön oman selityksen mukaan suunnattujen osakkeiden hinta perustui vuoden 2006 taloudellisen tuloksen pohjalta tehtyyn ennusteeseen ja siitä johdettuun kassavirran nykyarvolaskelmaan sekä toteutuneen ja ennustetun liikevaihdon ja tuloksen pohjalta laskettuihin kertoimiin, joita verrattiin markkinoilta saataviin tunnuslukuihin.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: