Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Helsingin yliopistoon suunnittelilla digitointiprofessuuri

Uutiset, Internet, | perjantaina 30.09.2011 - Toimitus

Digitointiprofessuuri tarjoaisi suomalaiselle tiedemaailmalle useita mahdollisuuksia uraa uurtavalle tutkimukselle, joka voisi liittyä esimerkiksi kielitieteellisen tutkimuksen mahdollisuuksien avartamiseen tai digitoitujen aineistojen automaattiseen sisällönkuvailuun ja analysointiin.

Kansalliskirjasto valmistelee digitointiin ja Kansalliskirjaston digitoitujen aineistojen tutkimuskäyttöön liittyvän professuurin perustamista yhdessä Helsingin yliopiston kanssa. Suunniteltu professuuri sijoittunee tietojenkäsittelytieteen tai kieliteknologian alaan Helsingin yliopistossa. Selvitys professuurin perustamisesta valmistuu joulukuussa 2011.

Kansalliskirjasto on digitoinut tutkijoiden ja suuren yleisön käyttöön vuosien varrella liki viisi ja puoli miljoonaa sivua vanhoja aineistoja. Suuri määrä digitaalisessa muodossa olevaa aineistoa tarjoaa täysin uusia mahdollisuuksia tutkimukselle, ja näiden mahdollisuuksien hyödyntäminen tulee selvittää. Valmisteilla oleva professuurin paikka vastaa tähän tarpeeseen.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: