Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Google poistaa pyynnöstä katukuvat

Uutiset, Internet, | perjantaina 29.07.2011 - Toimitus

Google alkaa kerätä uutta kuvamateriaalia elokuun alkuviikkoina Suomesta parantaakseen Street View -palveluaan. Kuvien julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuvia poistettavaksi, klikkaamalla kuvan vasemmassa alalaidassa olevaa Ilmoita ongelmasta -linkkiä. Käyttäjät ohjataan linkistä täyttämään lomake, jossa voi yksilöidä poistettavat kuvat.

Kuvausautojen ajoaikataulu tarkentuu lähempänä aloitusajankohtaa ja julkaistaan ennen kuvausten aloittamista palvelun ohjesivustolla.

Kuvausajoneuvot ovat selvästi tunnistettavissa katukuvasta. Korkealla olevan kameran lisäksi niissä on Googlen logot ja erikoinen väritys. Kuvamateriaalia kerätään autojen lisäksi kolmipyöräisellä polkupyörällä, jonka avulla on kuvattu muualla maailmassa esimerkiksi puistoja, pyöräilyreittejä, retkeilypolkuja ja nähtävyyksiä.

Kuvattu materiaali julkaistaan palvelussa kuukausien kuluttua. Kerätyt kuvat käsitellään ja liitetään tarkasti yhteen. Tekninen työ vie yleensä kuukausia, jonka jälkeen kuvat ovat käyttäjien saatavilla sekä Street View- että Google Maps -palveluissa. Uuden materiaalin julkaisemisesta ilmoitetaan erikseen.

Kaikista Street View -kuvista sumennetaan kasvot ja rekisterinumerot ennen julkaisua. Julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuvia poistettavaksi.

Yritykset voivat upottaa Google Mapsin omille nettisivuilleen. Ne voivat hyödyntää ilmaisesta Street View -palvelua esittelemällä esimerkiksi erilaisiakaupallisia tai julkisia palveluitaan.

 


Toimitus

Kommentointi

Kuvat myös säilytettävä pyynnöstä

Paranoia on sairaus

29.07.2011

Entä jos joku toinen nimenomaan tahtoo Street View -palvelussa säilytettävän kuvan omasta kotikadustaan ja -talostaan? Kuinka sitä voi pyytää? Ei yksi vinkuintiaani saa poistattaa kokonaista kuvaa vaikkapa kerrostalosta, jos kaikki muut talon asukkaat haluaisivat sen nimenomaan näkyvän palvelussa!

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: