Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

Yöperhosten salattu maailma -elokuva on menestynyt New Yorkissa.

Yöperhosten salattu maailma –elokuva menestyi New Yorkissa

Uutiset, Elokuvat & TV, | tiistaina 25.10.2016 - Toimitus

Heurekan planetaariossa esitettävä Yöperhosten salattu maailma –elokuva menestyi New Yorkin Imagine Science –elokuvafestivaaleilla viikonloppuna. Pekka Veikkolaisen ja Hannes Vartiaisen tekemä elokuva sijoittui toiseksi kategoriassa, jossa kilpailivat festivaalien visuaalisesti näyttävimmät elokuvat. Kategorian voiton ja The Chroma Visual Science -palkinnon nappasi norjalaisen Line Klungseth Johansenin lyhytelokuva Process: Breath, joka kertoo hyönteisistä ja hengittämisestä.

Yöperhoset valittiin festivaaleille 800 elokuvan joukosta ainoana planetaarioelokuvana. Tuomariston mukaan planetaarioelokuvia ei ole ollut mukana festivaaleilla moneen vuoteen, mutta kiinnostava ja visuaalisesti näyttävä yöperhoselokuva teki heihin vaikutuksen.

Imagine Science –elokuvafestivaali järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Viime viikonloppuna järjestetyillä elokuvafestivaaleilla oli mukana kymmeniä tiede-elokuvia, jotka kilpailivat useissa eri kategorioissa.

Katso muut festivaalien palkitut elokuvat täältä

Dokumenttielokuva Yöperhosten salattu maailma on vauhdikas seikkailu perhosten ja hyönteisten elämään. Eri perhoslajien kanssa matkataan päiväntasaajalta napapiirille asti. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla.

Palkitusta dokumenttielokuvasta ovat pitäneet niin ammattilaiset kuin tiedekeskuskävijätkin. Yöperhosten salattu maailma –elokuvaa on esitetty Heurekan planetaariossa joulukuusta 2015 lähtien ja tähän mennessä sen on nähnyt jo yli 30 000 katsojaa. Elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna Oy on tuottanut elokuvan yhdessä tiedekeskus Heurekan kanssa.

Pohjankonna Oy on Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen vuonna 2008 perustama elokuvatuotantoyhtiö, jonka lyhyitä dokumenttielokuvia on esitetty kaikilla mantereilla. Elokuvat ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: