Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Aiheet

Viime vuoden parhaat tv-ohjelmat ja tekijät palkittiin Kultaisilla Venloilla

Ylen kanavien ohjelmat saivat 11 palkintoa. Eniten palkintoja keräsi draamasarja Myrskyn jälkeen. TV-alan ammattilaisista koostuva Televisioakatemia ry:n jäsenistö on äänestänyt vuoden voittajat.

Sanoma luopuu Liiga-peleistä tappion takia

Sanoma on päättänyt, että se ei jatka Liigan mediasopimusta vuonna 2018 päättyvän sopimuskauden jälkeen. Sanomalla ja Nelonen Medialla on ollut yksinoikeus kaikkien Liiga-pelien televisiointiin vuodesta 2013. Panostuksia siirretään erityisesti kotimaiseen viihteeseen.

Kopiosto vaatii tekijänoikeusmaksuja kaapeliTV:n lähetyksistä

Koska MTV:n ja teleoperaattoreiden väliset neuvottelut tekijänoikeuskorvauksista eivät ole johtaneet tuloksiin, on MTV tänään päättänyt antaa operaattoreille luvan jatkaa AVA- ja Sub-kanavien jakelua kaapeliverkoissaan TV:n toimilupakauden loppuun 16.5. saakka. MTV3:n osalta jakelu jatkuu 16.5. saakka normaalisti

Striimaus kovassa kasvussa

Taloustutkimuksen maksu-tv:n käyttöä koskevan tutkimuksen mukaan nykyään on enemmän ihmisiä, jotka striimaavat maksettua sisältöä kuin katsovat sitä perinteisiltä maksu-tv-kanavilta. Tutkimuksen mukaan elokuvat ovat suosituin tv-genre ja suurin osa suomalaisista, 53 %, onkin kiinnostuneita elokuvien katselusta.

Sonera Viihde hankkii tubettajia

Neljä Suomen suosituimpiin sometähtiin kuuluvaa tubettajaa tekee tänä syksynä sisältöä Sonera Viihde -palveluun. Yhteistyön myötä tubettajat pääsevät luomaan sellaisia videoita, joihin he eivät välttämättä omin päin ryhtyisi.

Yöperhosten salattu maailma –elokuva menestyi New Yorkissa

Heurekan planetaariossa esitettävä Yöperhosten salattu maailma –elokuva menestyi New Yorkin Imagine Science –elokuvafestivaaleilla viikonloppuna. Pekka Veikkolaisen ja Hannes Vartiaisen tekemä elokuva sijoittui toiseksi kategoriassa, jossa kilpailivat festivaalien visuaalisesti näyttävimmät elokuvat. Kategorian voiton ja The Chroma Visual Science -palkinnon nappasi norjalaisen Line Klungseth Johansenin lyhytelokuva Process: Breath, joka kertoo hyönteisistä ja hengittämisestä.

Tuukka Kouri Reactor Filmsiin

Helsinkiläisen av-tuotantoyhtiö Reactor Filmsin tiimin uusin jäsen on ohjaaja Tuukka Kouri.

IL-Media laajentaa rakkausteemaan

IL-Media on avannut kansainvälisille yleisöille suunnatun xoxofeed.com-palvelun, joka yhdistää fiidi.fi-palvelusta verkkojakamiseen perustuvan formaatin rakkausteemaan. Englanninkielinen palvelu tuotetaan Suomessa ja se on mainosrahoitteinen.

Plejmo haastaa Netflixin

Ruotsalainen digitaalinen elokuvapalvelu Plejmo (www.plejmo.com/fi) aloittaa toimintansa Suomessa. Plejmolla on Pohjoismaiden ja myös Suomen suurin elokuvien tietokanta, josta löytyy tällä hetkellä 2 500 elokuvaa.

Metsän tarina -luontodokumenttielokuvalle kultaa Kiinassa

Metsän tarina palkittiin parhaan elokuvan Grand Prix-palkinnolla 2014 World Mountain Documentary Festival of Qinghai China -elokuvafestivaalilla ja lisäksi Metsän tarina palkittiin parhaasta ohjauksesta (Ville Suhonen, Kim Saarniluoto).

Yle lisää rajusti verkkouutisointiaan

Yle käynnistää Uutis- ja ajankohtaistoiminnassaan toimintamallin uudistuksen, jonka tavoitteena on parantaa kykyä tuottaa vaikuttavia sisältöjä erityisesti uusiin käyttötapoihin ja -tilanteisiin. Uudistuksessa verkkojulkaiseminen hajautetaan kaikkiin aihekohtaisiin toimituksiin, lähemmäs tekijöitä, ja erityisesti suorien verkkolähetysten rooli korostuu.

Bonnier sulkee Ruotsissa TV4:n aluetoimitukset

Mediayhtiö Bonnier lopettaa Ruotsissa TV4:n aluelähetykset ja irtisanoo 140 henkilöä eri puolilla Ruotsia. Suomessa Bonnier omistaa tappiollisen MTV:n, jonka myynnistä liikkuu jatkuvasti huhuja.

Elokuvapolku-verkkopalvelu vuoden 2013 taidekasvatusteko

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) julkaisema Elokuvapolku-verkkopalvelu on palkittu vuoden 2013 taidekasvatustekona. Kuvataideopettajat ry on myöntänyt Myötätuulta kuvataiteesta -kunniakirjan kouluille suunnatulle elokuvaportaalille.

Helmikuussa TV-katselun ennätys

Helmikuussa tv:tä katseltiin Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan päivittäin lähes neljä tuntia (3:54), mikä on kaikkien aikojen ennätysmäärä. Vastaavana ajankohtana viime vuonna tv:tä katsottiin 3 ja puoli tuntia päivässä (3:27). Television katselu kasvoi kaikissa ikäryhmissä.

Mobiilipeli Virittäjät TV-ohjelmalle

Ohjelmistotalo Vincit Oy toteutti Virittäjät-TV-sarjalle mobiilipelin, jossa ohjelman katsojat voivat ajaa kilpaa toisiaan vastaan sarjasta tutuilla autoilla.

Kovasikajuttu menestyi Berliinissä

Kovasikajuttu on voittanut parhaan tv-dokumentin palkinnon Prix Europa 2013 -festivaaleilla Berliinissä.

PlusTV DNA:lle

DNA on sopinut Teracom Groupin kanssa Digi TV Plus Oy:n eli PlusTV:n ostamisesta. PlusTV:n asiakkaiden nykyiset palvelut ja tilaukset pysyvät ennallaan ja jatkuvat kuten aiemminkin, eikä yrityskaupalla ole välitöntä vaikutusta PlusTV:n toimintaan.

Googlen Ruotsin johtaja perustaa oman tv-kanavan

Googlen Ruotsin johtaja Stina Honkamaa siirtyy yrittäjäksi.Hän perustaa kumppaniensa kanssa ilmoituksensa mukaan Pohjoismaiden suurimman nettitv:n. Se perustuu Youtuben käyttöön jakelukanavana.

Fokusointia lisää elovakuvamainontaan

Elokuvamainonta kasvoi tammikuussa viime vuoteen verrattuna. TNS Media Intelligencen Mainonnan muutosmittarin mukaan kasvua oli peräti 37,7 % . Myös katsojamäärät ovat viime aikoina olleet korkeimmillaan sitten vuoden 1983. Tänä vuonna mainosmyynninkasvua tulee entisestään vauhdittamaan Clear Channel Finlandin tarjoama uusi tapa ostaa kontakteihin perustuvaa elokuvamainontaa.

Puhdistus sai viisi Jussi-palkintoa

Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla yksi elokuva kahmi enemmän pystejä kuin kukaan muu. Antti Jokisen ohjaama Puhdistus-nappasi peräti viisi Jussi-palkintoa.

Oulu-lehti: Oikea Lamminparras ei halua katsoa Kaappari-elokuvaa

Lauri Puintilan Lamminparras, kaappari -kirjaan ja tuoreeseen elokuvaan oikea konekaappari Lamminparras suhtautuu hyvin nihkeästi. Hän puhuu jopa ruotsalaisesta välimiesoikeudesta. Elokuvaa hän ei halua katsoa. Oulu-lehti oli haastatellut Lamminparrasta elokuvan teosta.

Sonera ryhtyy myymään HBO-sarjoja HD-kanavalla

Soneran Koti TV -asiakkaille tarjotaan 19.12. alkaen HBO:n tv-sarjoja erilliseltä HD-kanavalta, sekä ohjelmakirjastosta. Asiakas saa alle kymmenellä eurolla kuukaudessa HBO:n sarjojen uudet jaksot, sarjojen kokonaiset kaudet, ekstramateriaalia ja elokuvia. Sarjojen uudet jaksot tulevat katsottavaksi päivä USA:n ensiesityksen jälkeen suomeksi tekstitettynä.

MTV3 yhdistää kanavapakettinsa

MTV MEDIA uudistaa maksu-tv-tarjontaansa laittamalla kaikki urheilua, elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja lasten ohjelmia esittävät maksu-tv-kanavat yhteen pakettiin. Uudessa MTV3 Total -paketissa ovat mukana kaikki C More -kanavat ja MTV3 Kanavapaketin kanavat.

Yle tuo suorat lähetykset mobiiliin

Yle tuo Yle Areenan iPad-sovelluksen käyttäjille. Sovellus on maksuton ja sen kautta ovat tarjolla kaikki Yle Areenassa olevat ohjelmat. Jatkokehityksen tavoitteena on mm. saada myös Yle Areenan suorat lähetykset mukaan Areenan mobiilisovelluksiin.

TV:n on-demand-palvelut lisäävät osuuttaan

Ericssonin vuosittaisen TV And Video -kuluttajatrenditutkimuksen uusimman raportin mukaan yhä suurempaa osaa televisio-ohjelmista katsotaan silloin, kun katsojalle itselle sopii parhaiten. Tutkimukseen vastanneista 60 prosenttia kertoi katsovansa ohjelmia viikoittain niin sanottujen on-demand-palveluiden kautta.

Viasat laajentaa 3D-ohjelmiaan

Viasat aloittaa ympärivuorokautiset 3D-lähetykset elokuun puolivälistä alkaen. Viasatin 3D-kanavalla nähdään muun muassa HIGH TV 3D -kanavan ohjelmistoa, viihde-ohjelmia, elokuvia ja urheilua. 3D-lähetykset alkavat 13.8. ja kanava on saatavilla satelliitin kautta.

YLE: Jyrki Richtin tilalle Riikka Uosukainen

Riikka Uosukainen, 55, on nimitetty Yle Ajankohtaistoiminnan päälliköksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

TV Viihde lopettaa vähäisen kysynnän vuoksi

TDF Entertainment Oy on päättänyt lopettaa maksu-TV-palveluiden tarjoamisen ja TV Viihteen lähetykset päättyvät 30.4.2012.

Viaplay jakamaan Disneyn elokuvia

Pohjoismaiden tv-ohjelmien, elokuvien ja urheilun verkkopalvelu Viaplay on solminut yhteistyösopimukset Walt Disney Company Nordicin ja Sony Pictures Televisionin kanssa. Sopimuksien myötä Viaplayn tilaajat voivat valita yli 500 elokuvasta.

Kotimainen elokuva lisää suosiotaan

Vuoden 2012 ensimmäisen kahden kuukauden aikana kotimaiset elokuvat ovat ehtineet kerätä jo peräti 670 000 katsojaa. Kasvua edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna on noin 52 prosenttia. Kaikkiaan elokuvateattereissa on vuoden alusta käynyt noin 1,6 miljoonaa katsojaa, joten kotimaisten tuotantojen osuus on peräti 42 prosenttia. Kaikki elokuvissakäynnit ovat lisääntyneet noin 23 prosenttia vuoteen 2011 verrattuna.

Kati Nuora elokuvasäätiön tiedottajaksi

Kati Nuora on aloittanut Suomen elokuvasäätiön määräaikaisena kansainvälisenä tiedottajana 1.1.2012 alkaen.

Saara Cantellin elokuva "Tähtitaivas talon yllä" kisaa Jööteporissa

Saara Cantellin Tähtitaivas talon yllä saa maailman ensi-iltansa Göteborgin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Tähtitaivas talon yllä on yksi kahdeksasta pohjoismaisesta elokuvasta, jotka kilpailevat miljoonan ruotsin kruunun eli noin 113 000 euron arvoisesta Dragon Award –palkinnosta.

Blue Media vahvistaa tiimiään

Viihteeseen erikoistunut tuotantoyhtiö Blue Media on nimittänyt syksyn 2011 aikana tiimiinsä uusia tekijöitä.

PlusTV torjuu Krista Kiurun väitteen huonosta palvelusta

PlusTV torjuu ministeri Krista Kiurun väitteen, että kuluttajat ovat tyytymättömiä maksutelevisioiden palveluun.

Nelosen uutiset sulautuu Hesarin toimitukseen

Nelosen uutistoimitus yhdistetään Helsingin Sanomien toimitukseen. Samalla Nelosen uutiset siirtyy Helsingin Sanomien tuotannoksi.

Videotaiteilijat Lea ja Pekka Kantonen palkittiin

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin myöntämän AVEK-palkinnon ovat saaneet kuvataiteilijat Lea ja Pekka Kantonen.

DNA ryhtyy jakamaan ilmaista YLE HD:tä

Yleisradio ja DNA ovat sopineet teräväpiirtokanava YLE HD:n jakelusta maanpäällisessä verkossa. Kanava näkyy 26. elokuuta alkaen DNA:n verkossa VHF-taajuusalueella kanavapaikalla 22. Jakelusopimus on voimassa vuoteen 2016 saakka.

AVEK tuki kotimaista av-alaa 2,1 miljoonalla eurolla

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on tehnyt kuluvan toimikautensa viimeiset tukipäätökset. Toimikaudellaan 2010-2011 AVEK jakoi erilaisina tukina kokonaisuudessaan lähes 2,1 miljoonaa euroa

EBU:n huippukokous alkaa Helsingissä

Helsinkiin kokoontuu tällä viikolla poikkeuksellisen arvovaltainen joukko viestinnän ammattilaisia, kun Euroopan yleisradioliitto EBU järjestää korkeimman päättävän kokouksensa Finlandia-talolla. Kokouksen teemana on median rooli globalisoituvassa maailmassa ja julkisen palvelun asema.

AVEKilta 60 000 euroa tukea tv-sarjojen käsikirjoituksille

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakoi 60 000 euroa käsikirjoitustukea tv-sarjoille. Tukea myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Käsikirjoitustukihakemuksia tuli 36, joista tukea myönnettiin yhdeksälle.

Sanoma ostaa osuuksia TV-yhtiöistä Benelux-maissa

Sanoma on sopinut ostavansa SBS:n televisiotoiminnan Hollannissa ja Belgiassa ProSiebenSat.1:ltä yhdessä vahvojen paikallisten kumppanien kanssa. Sanoma arvioi kirjaavansa kaupasta noin 900 milj. euroa liikearvoa.

MobiiliTV loppuu koko Euroopassa - idea jäi raakileeksi

DVB-H standardiin pohjautuva MobiiliTV loppuu koko Euroopassa. Hollanti lopettaa DVB-H-lähetykset kesäkuussa 2011

Markku Korhonen URHOtv:n sisältöjohtajaksi

Markku Korhonen siirtyy URHOtv:n sisältöjohtajaksi Veikkausliigan viestintäjohtajan tehtävistä.

TDF-jätin TV Viihde -maksutv aloittaa antenniverkossa rajusti

Kansainvälinen TV-jätti TDF Entertainment Oy aloittaa maaliskuun alussa TV Viihde -maksu-tv-palvelun myynnin rajulla kampanjalla tarjoamalla puoli vuotta ilmaista katseluaikaa. TV Viihde on uusi, maksu-tv palveluntarjoaja, joka tuo antenniverkon maksu-tv palvelujen lisäksi jatkossa teräväpiirtokanavat antennikoteihin, mahdollistaa internet-tv palvelujen sekä tilausvideoiden käytön olohuonetelevisiosta.

Big Brother jaksaa kiinnostaa suomalaisia

Big Brother nähdään jälleen syksyllä Subilla. Ensi syksynä on luvassa tosi-tv-suosikin seitsemäs tuotantokausi. Haku Big Brother 2011 -ohjelmaan alkaa tänään. BB tavoitti viime syksynä lähes 3 miljoonaa suomalaista.

Tytti Rantanen Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin tiedottajaksi

Rantasen toimenkuva on suomalaisesta elokuvasta tiedottaminen ulkomaisille toimittajille sekä elokuvan kulttuurivientiin liittyvä tiedotus kotimaan medialle.

Maksullinen MTV3 AVA kanava siirtyy kaapelissa vapaasti katsottavaksi


Pari kolme vuotta sitten tv-katsojia hellittiin useiden uusien kanavien tuomisella markkinoille. Nelosen kanavat olivat avoimia ja MTV:n pääosin maksu-tv:n piirissä. Nyt MTV avaa yhden maksullisen AVA:n vapaaksi.

Suomalaiselle tv-tuotannolle kansainvälinen levityssopimus

Yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö Small World on tehnyt sopimuksen suomalaisten televisioformaattien globaalista jakelusta SuomiTV:n ja tv-tuotantoyhtiö Aito Median kanssa.

Facebookissa virtuaalimielenosoitus BB:n lopettamisen puolesta kerää kansaa

Facebookissa virtuaalimielenosoitus BB:n lopettamisen puolesta on saanut muutamassa päivässä yli 84.000 ihmistä ottamaan kantaa.

Kolme uutta TV-kanavaa tulossa Suomeen

Kuusitoista yritystä hakee liikenne- ja viestintäministeriöltä televisiolupaa Suomeen. Tulossa on ainakin kolme uutta televisiokanavaa.