Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

MobiiliTV loppuu koko Euroopassa - idea jäi raakileeksi

Uutiset, Elokuvat & TV, Media, | perjantaina 15.04.2011 - Toimitus

DVB-H standardiin pohjautuva MobiiliTV loppuu koko Euroopassa. Hollanti lopettaa DVB-H-lähetykset kesäkuussa 2011

MobiiliTV-palveluiden tarjoaminen on ollut DVB-H-teknologiaan perustuneena haasteellista koko Euroopassa. Viimeisimpänä päätöksen lopettamisesta on tehnyt Hollannin DVB–H -verkkoa operoinut KPN. Tiedotteessaan 30.3.2011 KPN perustelee lopettamispäätöksen perustuvan siihen, että DVB-H:sta ei koskaan tullut maailmanlaajuista standardia, ja uusien DVB-H:ta tukevien päätelaitteiden puuttuessa käyttäjämäärät ovat vähentyneet merkittävästi.

 ”Nyt näyttää siltä, että Suomi on Euroopassa viimeinen maa, jossa ylläpidetään DVB-H-standardiin pohjautuvaa mobiili-tv-verkkoa”, toteaa liiketoimintajohtaja Kari Risberg Digitasta.

”Sisältöpalveluiden ja päätelaitteiden monimuotoisuus on tärkeä edellytys niin kotona katsottavan kuin mobiilinkin television menestymisen kannalta”, jatkaa Risberg. Hän toteaa myös, että kulloinkin käytettävä verkkoteknologia tulee arvioida vastuullisesti uudelleen, mikäli kansainvälistä laajaa tukea ei uudelle teknologialle synny. Uuden mahdollisuuden ohjelmasisältöjen vastaanottamiseen liikkuvissa välineissä tarjoaa myös television DVB-T2-teknologiaan perustuva standardi.

 


Toimitus

Kommentointi

Kilpailu on hyvästä

Kuluttaja

15.04.2011

Jos DNA:lle ei myönnetä lupaa aloittaa MobiiliTV-lähetyksiä, niin D-kanavanipun hallinta olisi ihan jo kuluttajien palvelemiseksi annettava jollekin muulle operaattorille kuin Digitalle. Monopolien aika on ohi.


ihme !

Reiska

15.04.2011

Kuka hiton ääliö tosissaan luuli että isojen taulutelevisioiden aikana töllön tihrustaminen kännykän pikkunäytöltä ottaisi tuulta ?!?

Ei haloo sentään...

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: