Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Lapsilta kiellettyjä elokuvanäytöksiä Munkkiniemen kirkkoon

Uutiset, Elokuvat & TV, | perjantaina 13.02.2009 - Toimitus

Helsingin seurakuntien Usko toivo rakkaus -kampanja esittää lähiaikoina seitsemän elokuvan sarjan Munkkiniemen kirkossa. Joukossa on väkivaltaa sisältäviä filmejä, joita lapset eivät pääse katsomaan. Kirkon tempaus herättää kysymyksen, kosiskeleeko kirkko väkivallan avulla kansaa.

Pääosassa Jeesus – seitsemän Kristus-hahmoa elokuvissa <>sarjan leffoista alustavat illoissa asiantuntijat. Muun muassa koomikko Mikko Vaismaa kertoo Bruce Taivaanlahja -elokuvasta. Dead man walking -elokuvasta alustaa elokuva ja televisiotieteen professori Henry Bacon. Elokuvailtoihin on vapaa pääsy.

Elokuvasarjan järjestävät Helsingin seurakuntayhtymä ja Suomen Pipliaseura yhteistyössä Munkkiniemen seurakunnan kanssa.

Esitettävien leffojen joukossa on niin Matrixia, Hotelli Ruandaa kuin kotimaista Laitakaupungin valot -elokuvaakin. Myös yksi klassinen Jeesus -elokuvakin on mukana. Se on tuoreimmasta päästä eli Mel Gibsonin ohjaustyö, väkivaltaisuutensa ja realisminsa vuoksi kohuttu Passion of the Christ vuodelta 2004.

Elokuvilla on ikärajat, joten aivan perheen pienimmille ne eivät sovellu. Poikkeuksena on Gospel Road -elokuva, jossa ei ole ikärajaa.


Toimitus

Kommentointi

Mikko Hormio

13.02.2009

Onpa outo virke:
“Kirkon tempaus herättää kysymyksen, kosiskeleeko kirkko väkivallan avulla kansaa.”
Mistä lähtien yleisötapahtumasta on tullut “kansan kosiskelua”?
Ja miksi tekstissä kuvataan seurakunnan toimintaa “kirkon tempaukseksi”?
Entä onko kirjoittajan elokuva-asiantuntemuksen perusteella syytä pitää kaikkia elokuvia väkivaltaisena – kuten Bruce taivaanlahjaa?

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: