Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Elokuvien tuotantoa ohjautuu Oulun seudulle

Oulun seudulla kuvattu, kuvitteelliseen Varjakan kuntaan sijoittuva, Kaikki synnit on parhaillaan nähtävissä Yle TV2:ssa ja Areenassa. Toinen tuotantokausi julkaistaan Elisa Aitiossa 22. lokakuuta. Uusi tuotantokausi tulee myös elokuvateatterilevitykseen. (Kuvaaja: Maiju Pohjanheimo)

Uutiset, Elokuvat & TV, | keskiviikkona 07.10.2020 - Toimitus

Oulun seudulla viimeisen kolmen vuoden aikana kuvatut tv- ja elokuvatuotannot ovat tuoneet alueelle arviolta 3,5 miljoonaa euroa. Lukemassa ovat mukana Oulun ulkopuolisten tuotantoyhtiöiden tuotannot. Vuodelle 2021 Oulun seudulle on tulossa useampi tuotanto, joiden toteutuessa alue hyötyy noin 1,5 miljoonan euron edestä.

Kun elokuvaa tai tv-sarjaa kuvataan, tarvitaan paikallista työvoimaa ja käytetään esimerkiksi majoitus- ja ravitsemuspalveluita, järjestyksenvalvontaa ja logistiikkaa.

”Aluetalouden lisäksi tuotantojen merkitys aluemarkkinoinnin kannalta on suuri. Kun Oulussa kuvattu tv-sarja lähtee levitykseen kymmeneen maahan ympäri maailmaa, on samanlaista näkyvyyttä vaikea saada yhtä tehokkaasti muilla keinoilla”, sanoo elokuvatuotantojen asiantuntija Reetta Turula BusinessOulusta.

Oulun seudulla on tarkastelujaksolla kuvattu esimerkiksi Paratiisi- ja Kaikki synnit -sarjoja sekä elokuvia Kaiken se kestää, Hevi reissu ja Diva of Finland.

Palkitusta Eränkävijät-sarjasta tunnetulla oululaisella NTRNZ Media -tuotantoyhtiöllä on parhaillaan tuotannossa toisesta maailmansodasta kertova dokumenttisarja Untold Arctic Wars, jota on myyty jo kymmeneen maahan.

Niin ikään oululaisella Mutant Koala Picturesilla on kehitteillä useampia tuotantoja. Tuotantoyhtiön Jukka Vidgren ja Juuso Laatio esimerkiksi käsikirjoittavat Aleksi Purasen kanssa Hevi reissu -elokuvalle jatko-osaa.

”Paikalliset tuotantoyhtiöt ovat rohkeasti kehittäneet projektejaan, kasvattaneet suhteita kansainvälisiin levittäjiin ja luoneet alalle uusia työpaikkoja.”

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: