Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

AVEKilta 60 000 euroa tukea tv-sarjojen käsikirjoituksille

Uutiset, Elokuvat & TV, | keskiviikkona 22.06.2011 - Toimitus

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakoi 60 000 euroa käsikirjoitustukea tv-sarjoille. Tukea myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Käsikirjoitustukihakemuksia tuli 36, joista tukea myönnettiin yhdeksälle.

AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhonen kertoo hakemuksissa näkyneen toistuvana teemana suomalaisten suhteet vieraisiin kulttuureihin ja maahanmuuttoon. ”Tämä aihe on nyt ilmassa, ja on luonnollista että se heijastuu myös tv-sarjoihin. Eivät taiteilijat elä irti todellisuudesta”, Korhonen toteaa. Tukea saaneista käsikirjoituksista esimerkiksi Anna Lappalaisen neliosainen Lumikukkia kertoo kolmesta parempaa elämää etsivästä thaimaalaisesta naisesta, jotka tulevat postimyyntivaimoina Pohjanmaalle. Maria Suomisen ja Iiris Saaren-Seppälän Helsinki East taas on kolmiosainen rikossarja kansainvälisestä huume- ja ihmiskaupasta Suomessa.

Tuetuista käsikirjoituksista useassa on dokumentaariset lähtökohdat. Mukana on Aarne Norbergin ja Outi Aholan todellisuuteen perustava draamasarja 1990-luvun pankkikriisistä sekä Tarja Kylmän kolmiosainen sarja yksilökokemuksen löytämisestä 1830-luvun heräävässä Suomessa. Vain yksi tuetuista käsikirjoituksista on komediallinen: Heikki Huttu-Hiltusen terapiakulttuuria, elämäntapakursseja ja guruja hulvattomasti tutkiva sarja Kaksostutkimus.

AVEKin tv-sarjojen käsikirjoitustukia myönnettiin alkuperäisaiheisiin perustuville lyhyille 1–6-osaisille sarjoille. Tuki on suunnattu ammattikäsikirjoittajille, joilla on jo näyttöä av-alan töistä. Tuotantoneuvoja Korhonen olisi kuitenkin toivonut, että tukea saaneiden joukkoon olisi päässyt enemmän uusiakin tekijöitä. ”Pieni yllätys oli, että pääosin esiin nousivat kokeneet tekijät”, Korhonen sanoo.

 Lähde:  www.epressi.com 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: