Suosittu kaupunkiradio Radio Helsinki laajentaa kuuluvuuttaan viiteen uuteen kaupunkiin 1. huhtikuuta alkaen. Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti ja Pori liittyvät kanavan kuuluvuusalueeseen, johon nyt kuuluu yhteensä yhdeksän kaupunkia. Laajentumisen myötä Radio Helsingin kuuluvuusalueella asuu noin 3,2 miljoonaa suomalaista.

Toimitusjohtaja Tanja Douglass toteaa, että Radio Helsinki on aina ollut kulttuurisesti aktiivisen kuulijakunnan kanava. Uudet kaupungit tarjoavat lisää mahdollisuuksia herättää kiinnostusta kaupunkien inspiroiviin tarinoihin ja tapahtumiin. Radio Helsinki on tunnettu monipuolisesta musiikistaan, ja vuonna 2022 kanava soitti yli 30 000 eri kappaleiden, mikä on noin kymmenkertainen määrä muihin kanaviin verrattuna.

Musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen lisää, että Radio Helsinki on ylpeä laajentumisestaan ja mahdollisuudesta syventää yhteyttä Suomen kiehtoviin paikalliskulttuureihin. Kanavan arvoihin kuuluvat itsenäisyys, edelläkävijyys, uteliaisuus ja intohimo, ja ohjelmia tekee laaja joukko musiikin ja kaupunkikulttuurin asiantuntijoita.

Radio Helsingin ohjelmakartan kivijalkoja ovat muun muassa legendaarinen musiikkijournalisti Njassa, ajankohtaisten kaupunki- ja popkulttuuri-ilmiöiden tutkija Laura Friman sekä radioveteraani Anna Cadia. Kuuluvuusalueen laajenemisen jälkeen Radio Helsingin ohjelmat ovat kuunneltavissa yhdeksässä suomalaisessa kaupungissa sekä on-demandina verkkosivuilta ja sovelluksesta ympäri maailman.

(Tämä jutun on kirjoittanut Chat GPT 4 -tekoälyohjelma Radio Helsingin tiedotteesta)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *