Yle Uutiset ja Yle Urheilu aloittavat Ylen oman journalistisen harjoitteluohjelman, Yle Uutiskoulun. Opiskelupaikka on tarjolla kuudelle oppilaalle.

Yle Uutiskoulun tarkoituksena on löytää uusia osaajia perinteisen journalismikoulutuksen ulkopuolelta. Koulutusohjelma tarjoaa uutisjournalismin perusopit ja käytännön työharjoittelua tulevaisuuden journalismin tekijöille. Toiveena on, että hakijoita tulisi erilaisilta koulutus- ja osaamistaustoilta, eri puolilta Suomea.

Kyseessä on aluksi kokeiluna alkava journalistinen harjoitteluohjelma opintojensa loppusuoralla oleville tai vastavalmistuneille, jotka haluavat kokeilla taitojaan journalismin saralla. Koulutusohjelman jatko arvioidaan ensimmäisen kokeilujakson perusteella.


Koulutusohjelma kestää kahdeksan kuukautta ja tarjolla on opiskelupaikka kuudelle harjoittelijalle. Koulutuksen päätteeksi opiskelijat pääsevät työskentelemään kesätoimittajina Ylen uutis- ja urheilutoimituksissa.

“Ala tarvitsee lisää osaavia journalisteja ja haluamme tarjota yhden uuden polun kasvaa tähän ammattiin. Koska kyseessä on harjoitteluohjelma, opiskelijoilta ei myöskään vaadita alan koulutusta toisin kuin esimerkiksi nykyisiltä kesätoimittajiltamme. Me koulutamme tehtävään. Toiveissamme on saada hakijoita, joilla on erilaiset taustat, erilaista osaamista ja monipuoliset lähdeverkostot, jotta myös sisältömme rikastuvat ja moninaisuus uutistoimituksessa vahvistuu”, toteaa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Uutiskoulukokeilulla halutaan katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Tulevaisuudessa uhkana on työvoimapula ja tähän halutaan varautua. Uutis- ja ajankohtaistoiminnan lisäksi myös Yle Urheilu on mukana Uutiskoulussa.

“Suomi on väestöltään monimuotoinen maa, joten mekin haluamme vahvistaa monipuolisuuttamme entisestään. Näin voimme parhaalla mahdollisella tavalla palvella kaikkia suomalaisia”, sanoo Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *