Teknologia-akatemian ensimmäinen koulutus järjestetään joulukuussa. Kokoontumisen teemana on Suomen iskunkestävyys. Tapahtuman pääpuhuja on Naton kyber- ja hybridiosaston johtaja Christian-Marc Lifländer.

Teknologiateollisuus on perustanut Teknologia-akatemian yhteistyössä Suomen Akatemian kanssa. Akatemia tarjoaa koulutusta Suomen Journalistiliiton jäsenille ja muille journalisteille. Teknologia-akatemian tarkoitus on lisätä tietämystä teknologia-alasta, uusista teknologioista ja alan tutkimuksesta.

Uutta Teknologia-akatemiaa ja sen teemoja on kehitetty yhdessä journalistien kanssa.

– On tärkeää, että journalistit ovat hyvin informoituja. Elämme poikkeuksellista aikaa, jolloin journalistisen työn merkitys korostuu. Juuri nyt suomalaiset tarvitsevat luotettavaa tietoa enemmän kuin koskaan. Teknologia-akatemian aiheet on valittu näistä suomalaisille tärkeistä puheenaiheista, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.


Pääpuhuja Natosta

Teknologia-akatemian ensimmäinen kerta on itsenäisyyspäiväviikolla 8. joulukuuta.

– Aloitamme ajankohtaisella teemalla eli Suomen iskunkestävyydellä. Tilaisuuden pääpuhuja on Christian-Marc Lifländer Natosta. Häntä haastattelee akuutista kyberturvallisuustilanteesta sotatieteiden tohtori Jarno Limnell, kertoo Teknologiateollisuuden viestintäjohtaja Taru Jussila.

Lifländer (Head, Cyber and Hybrid Policy Section/Nato) puhuu tilaisuudessa englanniksi, muutoin Teknologia-akatemia toimii suomeksi.


Sähkö, mineraalit ja komponentit

Kyberturvallisuuden lisäksi Teknologia-akatemiassa käsitellään ajankohtaista energia- ja sähkötilannetta sekä mineraalien, materiaalien ja komponenttien saatavuuden merkitystä.

– Tieteellä ja tutkimuksella on iso merkitys sille, minkälaisia kestäviä ja tulevaisuuteen kantavia ratkaisuja yrityksissä ja yhteiskunnassa laajemmin pystytään tekemään energiamurroksen äärellä. Suomen Akatemian ohjelmissa ja hankkeissa tehdään kansainvälisesti eturivin tutkimustyötä tälläkin saralla, ja saamme Teknologia-akatemiaan heitä mukaan kertomaan alan näkymistä, sanoo viestintäjohtaja Riitta Tirronen Suomen Akatemiasta.

Teknologia-akatemia kokoontuu säännöllisesti

Joulukuun 2022 jälkeen seuraava tapaaminen on helmikuussa. Teknologia-akatemia kokoontuu vuonna 2023 kerran kvartaalissa. Helmikuun toisella viikolla teemana ovat terveysteknologian uudet trendit. Toukokuussa puolestaan keskitytään osaamisen ja osaajien saatavuuden varmistamiseen Suomessa sekä uusiin teknologioihin.

Kokoontumiset ovat lähitapahtumia pääkaupunkiseudulla, mutta mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksia myös striimataan. Ensimmäisestä Teknologia-akatemiasta on tarjolla myös videostriimi.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *