Julkisen sanan neuvosto hakee yleisön edustajia kaudelle 2023–25. Jos olet rohkea, valpas, medialukutaitoinen ja halukas edustamaan suomalaista yleisöä journalismin etiikan valvonnassa, sinulle on tarjolla tehtävä yleisön edustajana Julkisen sanan neuvostossa.  

JSN valvoo 

JSN on yksi Euroopan vanhimmista ja arvostetuimmista medianeuvostoista. Ikä ei kuitenkaan kangista! Olemme notkeasti ajan hermolla ja median muutoksen mukana kehittyvä riippumaton toimija, joka puolustaa sananvapautta ja valvoo kantelujen pohjalta, että tiedostusvälineet noudattavat Journalistin ohjeita, media-alan reilun pelin sääntöjä. 

JSN on tiimi 

Julkisen sanan neuvosto on 13 eritaustaisen henkilön tiimi, johon jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Jäsenistä kahdeksan on media-ammattilaisia. Yleisöä edustaa viisi jäsentä. Yksi neuvoston kolmesta varapuheenjohtajasta on aina yleisön edustaja. Tämän vuoden lopussa päättyy yleisöä edustaneiden Henrik Rydenfeltin ja Tuomo Törmäsen – sekä heidän henkilökohtaisten varajäsentensä Saara Salomaan ja Päivi Hietasen – kausi. Haemme nyt uusia jäseniä heidän tilalleen. 

JSN arvostaa yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta. Toivomme hakijoiksi eritaustaisia henkilöitä, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolta olevia, eri puolilla Suomea asuvia, erilaisen koulutustaustan omaavia ja eri kieli-, kulttuuri- tai vähemmistöryhmiin kuuluvia henkilöitä. JSN:n perussopimuksessa määrätään, että kahdella yleisöä edustavalla jäsenellä tulee mahdollisuuksien mukaan olla erityistä perehtymistä sananvapausasioihin tai eettisiin kysymyksiin.  

JSN:n jäsen on vaikuttaja 

Neuvoston päätöksenteko pohjautuu avoimeen keskusteluun. Yleisön edustajilta toivomme rohkeutta tuoda julki omia näkemyksiään ja havaintojaan. Rakentava kritiikki ja haastaminen kunnioittavassa ilmapiirissä on aina tervetullutta. Kaikilla meillä on omat vahvuutemme ja maailmankatsomuksemme. Emme kaipaa sinulta muuta kuin mielenkiintoa ja intoa alaa kohtaan sekä kykyä ilmaista ja perustella oma mielipiteesi Journalistin ohjeiden pohjalta – mutta perehtyneisyys sananvapaus- tai eettisiin kysymyksiin luetaan eduksesi nyt, kun näiden kysymysten erityisosaajia poistuu neuvostosta.  

JSN:n jäsenyys on arvostettu tehtävä, jossa pääset vaikuttamaan journalismin etiikkaan ja sananvapauteen sekä tutustut suomalaisen median tekijöihin.

JSN kokoontuu 9–10 kertaa vuodessa. Jäsenille maksetaan kokouspalkkio ja korvataan matkakulut. 

Tehtävään haetaan lomakkeella, johon voit liittää tiiviin CV:si. Linkki lomakkeeseen: 

https://docs.google.com/forms/d/1trmCOWBpJuCXqiBdp3yCf8y1pGoqJ_TOG27SKTMcxGg/edit

Haku päättyy maanantaina 24.10. klo 18. Neuvoston puheenjohtajisto haastattelee tehtävään sopivia ehdokkaita. Jäsenet valitaan JSN:n kokouksessa 9.11. tai viimeistään 14.12. Lisätietoja antavat puheenjohtaja Eero Hyvönen (eero.hyvonen@jsn.fi) ja valmistelija Nenne Hallman (p. 050 5943 540).

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *