Eurooppalaisen Mediawan-konsernin omistama tv-tuotantoyhtiö Aito Media palkkaa johtotehtäviinsä Lauri Nurksen ja Emilia Valentinin.

Lauri Nurkse aloitti scripted-liiketoiminnan creative directorina 1. helmikuuta. Emilia Valentin aloittaa non scripted -liiketoiminnan vetäjänä (head of non-scripted) 1. maaliskuuta. Scripted-liiketoiminnalla tarkoitetaan käsikirjoitettua draamaa ja komediaa, non-scripted on ei-käsikirjoitettua, kuten reality-tv:tä ja viihdettä.

Nurkse vastaa yhdessä Ella Piesalan (head of scripted) kanssa käsikirjoitettujen draama- ja komediahankkeiden kehittämisestä ja myynnistä. Tämän lisäksi hän toimii ohjaajana valikoiduissa draama- ja komediatuotannoissa. Nurkse raportoi työssään toimitusjohtaja Jussi Lipposelle ja kuuluu yrityksen laajennettuun johtoryhmään.

– Esimerkiksi Nurksen ohjaama rikosdraama Koskinen on ollut jättimäinen menestys Ruutu -palvelussa. Kuvaamme parhaillaan jo toista Koskisen tuotantokautta. Myös muita julkaisemattomia fiktiohankkeita on kehityksessä ja käynnistymässä. Olen erittäin iloinen ja innoissani, että saamme Laurin mukaan. Hän on yksi alan lahjakkaimmista ja luovimmista tekijöistä, jolla on myös oikeanlaista asiakkaan tarpeista lähtevää kaupallista ajattelua, Lipponen sanoo.

Emilia Valentinin vastuulla on yrityksen non-scripted- ja entertainment-sisältöjen liiketoiminta, sisältäen myynnin ja kehityksen vetovastuun. Valentin on työskennellyt aiemmin muun muassa Yellow Films- ja Rabbit Films -tuotantoyhtiöissä ja siirtyy Mediawanille ja Aito Medialle Fremantlelta, jossa hän on toiminut osana kehitys- ja myyntitiimiä. Valentin raportoi työssään toimitusjohtaja Jussi Lipposelle ja kuuluu yrityksen laajennettuun johtoryhmään.

Aito Media Oy on yksi Suomen suurimmista tv-tuotantoyhtiöistä. Vuonna 2003 perustettu Aito Media on kehittänyt ja tuottanut yli 50 televisiosarjaa, ja yhtiön ohjelmia on näytetty yli 40 maassa. Aito Media tuottaa vuosittain yli 200 tuntia ohjelmistoa suomalaisille televisiokanaville ja kansainväliseen levitykseen. Yhtiö tuottaa niin dokumentaarisia sarjoja, draamaa, viihdettä kuin formaatteja. Aito Median ohjelmia ovat muun muassa Suomalainen menestysresepti, Au pairit, Rikkaat ja Rahattomat, Sinkut Paljaana, Suomen huutokauppakeisari, Olet mitä syöt, 10 suomalaista sarjamurhaajaa, Ennätystehdas, Poliisit ja draamasarjat Koskinen, Ei Haukku haavaa tee sekä Pirjo. Aito Mediasta tuli osa Mediawan-konsernia vuoden 2020 marraskuussa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *