Ylen, Valtion kehitysyhtiö Vaken (nykyinen Ilmastorahasto), Solitan, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Lahjoita puhetta -hanke on voittanut vuoden parhaan digitaalisen audioprojektin palkinnon Prix Europa -festivaalilla. Voittaja valittiin 30 ehdokkaan joukosta.

Hankkeessa kerätään vapaasti tuotettua suomenkielistä puhetta tekoälyn ja puheentunnistuksen kehittämisen käyttöön. Eri-ikäisten ja eri murteita puhuvien suomalaisten puhetta on onnistuttu keräämään jo yli 4000 tuntia.

Lahjoita puhetta -hankkeessa on kyse tämän päivän yleisradioyhtiön julkisen palvelun roolista: yhteistyöstä julkisen ja yksityisen sektorin sekä yleisöjen kanssa. Tuloksena on enemmän kuin ohjelmia ja sisältöjä – yhdessä luodaan parempaa ja toimivampaa yhteiskuntaa”, iloitsee kampanjan tuottajana Ylellä toimiva Jyri Loikkanen.

Palkinnon perusteluissa kiitettiin hankkeen yhdistäneen ihmisiä erilaisista taustoista. Myös hankkeen materiaaleissa hyödynnetty huumori sai kiitosta raadilta.

Aiemmin Lahjoita puhetta on voittanut parhaan mobiilipalvelun palkinnon digitaalisen median Grand One -gaalassa. Lisäksi se sai samassa gaalassa kunniamaininnan parhaan datan käytön kategoriassa, jossa finaalissa oli seitsemän dataa selkeästi ja luovasti käyttävää digitaalista työtä.

Prix Europa (The European Broadcasting Festival) on Euroopan suurin tv-, radio- ja online-tuotantojen kilpailu. Tänä vuonna kilpailuun loppukilpailuun osallistui yhteensä 209 ohjelmaa 26 eri maasta. Kilpailun voittajat julkistettiin Saksan Potsdamissa 15.10.2021.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *