Nyt haettavana olevan avustuksen tarkoituksena on tukea koronaepidemiasta kärsinyttä journalistista sisältöä tuottavaa mediaa. Avustuksen tavoitteena on lisätä monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.

Avustukset ovat haettavana 17.11.2020 saakka. Traficom tekee tukipäätökset vuoden 2020 loppuun mennessä. Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin kaikille tukea hakeneille avustuskelpoisille tiedotusvälineille. Tuen saamisen edellytyksenä on mm. mediamyynnin ja liikevaihdon merkittävä väheneminen koronaepidemian seurauksena.

Avustushakemuksen pitää olla perillä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa viimeistään tiistaina 17.11.2020 kello 23.59.