Kun elokuvaa tai tv-sarjaa kuvataan, tarvitaan paikallista työvoimaa ja käytetään esimerkiksi majoitus- ja ravitsemuspalveluita, järjestyksenvalvontaa ja logistiikkaa.

”Aluetalouden lisäksi tuotantojen merkitys aluemarkkinoinnin kannalta on suuri. Kun Oulussa kuvattu tv-sarja lähtee levitykseen kymmeneen maahan ympäri maailmaa, on samanlaista näkyvyyttä vaikea saada yhtä tehokkaasti muilla keinoilla”, sanoo elokuvatuotantojen asiantuntija Reetta Turula BusinessOulusta.

Oulun seudulla on tarkastelujaksolla kuvattu esimerkiksi Paratiisi- ja Kaikki synnit -sarjoja sekä elokuvia Kaiken se kestää, Hevi reissu ja Diva of Finland.

Palkitusta Eränkävijät-sarjasta tunnetulla oululaisella NTRNZ Media -tuotantoyhtiöllä on parhaillaan tuotannossa toisesta maailmansodasta kertova dokumenttisarja Untold Arctic Wars, jota on myyty jo kymmeneen maahan.

Niin ikään oululaisella Mutant Koala Picturesilla on kehitteillä useampia tuotantoja. Tuotantoyhtiön Jukka Vidgren ja Juuso Laatio esimerkiksi käsikirjoittavat Aleksi Purasen kanssa Hevi reissu -elokuvalle jatko-osaa.

”Paikalliset tuotantoyhtiöt ovat rohkeasti kehittäneet projektejaan, kasvattaneet suhteita kansainvälisiin levittäjiin ja luoneet alalle uusia työpaikkoja.”