Peittelevätkö viranomaiset koronavirukseen liittyviä tietoja?

Eivät. Viranomaistiedotus on laadukasta.

Mistä Yle saa virukseen liittyvät tietonsa, ja onko tiedotus riittävää?

Tiedotus on riittävää. Meillä on tiedonhankinnan koko arsenaali käytössä, mikä tarkoittaa uutistoimistoja, ulkomaista mediaa, kirjeenvaihtajia sekä asiantuntijoiden, päättäjien ja kansalaisten haastatteluja.

Ovatko asiantuntijat hyvin tavoitettavissa?

Kyllä ovat.

Mediaa on syytetty myös hysterian lietsomisesta. Mitä mieltä olet tästä?

Koronajournalismi on ollut erittäin laajaa mutta asiallista. Tällaisista asioista pitää kertoa isosti. Kaikenlainen vähättely olisi erittäin vahingollista, sillä tarina taitaa olla vasta alussa. Kansalaisten tiedontarve on erittäin suurta. Ratkaisuja, neuvontaa ja todennäköisyyksiä pitää olla mukana – jos joku ahdistuu, tämä helpottaa. Statistiikka kertoo, että kansalaiset haluavat ja kuluttavat koronajournalismia erittäin paljon. Tämänkaltainen hiljakseen eskaloituva kriisi sopii median rytmiin erittäin hyvin.

Kuinka paljon Yle nyt käyttää aikaa koronaan?

Se on koko ajan pääuutisemme.

Miten Yle on resursoinut toimitukset tässä suhteessa?

Kaikki toimitukset ovat mukana. Asiantuntemusta yritämme kerätä tiettyihin toimituksiin ja toimittajille, mutta koronajournalismi hoidetaan normaalisti uutislinjassa. Toki jotkin normaalisti hoidettavat asiat menevät nyt aika pienellä.