Lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa, Münchenissä, Dubaissa ja Hongkongissa. Yritys on perustettu vuonna 2005 nimellä Koodiviidakko Oy, joka on nyt Liana Technologies Oy:n tytäryhtiö.

Liana Technologies -konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 14,2 milj. euroa (13,5 milj. euroa vuonna 2017), liikevoitto noin -0,3 milj. euroa (-1,0 milj. euroa). Vuonna 2018 taseen loppusumma oli 13,5 milj. euroa, josta oma pääoma 6,1 milj. euroa. Liikevaihdossa, tuloksessa ja taseasemassa vuonna 2019 ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia verrattuna vuoteen 2018. Konsernin henkilöstömäärä on noin 210. Suomi on tällä hetkellä päämarkkina-alue. Yhtiö kasvaa ja kansainvälistyy myös valitsemillaan markkina-alueilla, ja sillä on noin 3 500 pitkäaikaista yritysasiakasta eri maissa. Yhtiö toimii SaaS-liiketoimintamallilla ja yli 75 % liikevaihdosta on jatkuvalaskutteista.

Osakkeista (67%) maksettu kauppahinta on noin 15 milj. euroa. Kauppahinta on rahoitettu kassavaroilla ja kauppasumma on maksettu kaupantekohetkellä.

Yrityskaupan myötä Ilkka-Yhtymä laajentaa toimintaansa perinteiseltä media-alalta digitaaliseen markkinointi- ja viestintäteknologiaan. Konserni saa valikoimaansa uusia digimarkkinoinnin ja -viestinnän palveluita, lisää ammattitaitoista henkilöstöä sekä merkittäviä uusia pitkäaikaisia asiakkuuksia.

– Lianan tuotteet ja palvelut täydentävät Ilkka-Yhtymä-konsernin tarjoomaa ja yrityskauppa toteuttaa konsernin strategian mukaisia panostuksia kasvuun sekä digitaalisiin tuote- ja palvelukanaviin, kertoo Ilkka-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Olli Pirhonen. Lianan kehittämät digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän alustat mahdollistavat liiketoiminnan kasvun myötä merkittävän kannattavuuden parantumisen tulevaisuudessa. Ilkka-Yhtymä uutena pääomistajana tuo lisää resursseja Lianan toiminnan kehittämiseen ja kasvun edistämiseen, Pirhonen jatkaa.

– On hienoa, että Lianalle löytyi kumppani, joka voi tukea ja auttaa yhtiötä sen tulevissa kasvun vaiheissa, yhtiön toimitusjohtaja Samuli Tursas kertoo. Meille perustajaosakkaille oli tärkeää säilyttää yhtiön omistus kotimaassa ja löytää saman arvopohjan jakava pääomistaja, Tursas jatkaa.

Yhtiön perustajista Samuli Tursas ja Juha-Mikko Ahonen jatkavat yhtiön toiminnassa ja merkittävinä osakkaina. Ilkka-Yhtymä-konsernin talousraportoinnissa Liana Technologies Oy tullaan raportoimaan omana segmenttinään.