Palvelua voivat EU:n siirrettävyysasetuksen vuoksi käyttää vain Suomessa vakituisesti asuvat.

Yle aloitti viime vuonna asetuksen toteuttamisen, ja olimme ensimmäinen siirrettävyyden toteuttanut pohjoismainen yleisradioyhtiö. Eurooppalaisista yleisradioyhtiöistä vain belgialainen RTBF ehti toteuttaa siirrettävyyden ennen Yleä.

Kotipaikkansa on vahvistanut jo noin 170 000 Yle Tunnuksen käyttäjää. Palvelua voi yhä käyttää ilman kirjautumista, mutta silloin siirrettävyys ei ole käytössä. Areenan audio- ja videosisällöistä noin 80 % on vapaasti käytettävissä kaikkialla maailmassa.

Areenan käyttö vaatii Yle Tunnus -kirjautumisen lisäksi kotipaikan vahvistamisen Suomeen. Tieto kotikunnasta haetaan Väestörekisterikeskukselta Suomi.fi-palvelun kautta joko pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla. Kotipaikan tarkastaminen on tehtävä vain kerran.

Areenan sisällöt toimivat mobiililaitteilla Areenan iOS- ja Android-sovellusten uusimmissa versioissa. Ne ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista. Selaimessa Areenan sisällöt löytyvät osoitteesta areena.yle.fi.

Yle Tunnus on Ylen oma ilmainen ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin. Yle ei tallenna käyttäjän kotikuntaa, henkilöturvatunnusta tai muita tietoa.