Työpaikkaportaali Kolektiv on perustettu vuonna 2001. Yhtiö on keskittynyt toiminnassaan digitaaliseen työpaikkamarkkinaliiketoimintaan, rekrytointi- ja HR-konsultointipalveluihin sekä tilapäistyövoiman välityspalveluihin. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 1,8 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 40.

Toteutuakseen kauppa vaatii paikallisen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Alma Median strategiana on rakentaa liiketoiminnan kestävää kasvua digitalisaation mahdollisuuksia hyödyntäen: hakemalla muun muassa kasvua digitaalisista palveluista ja kansainvälistymisestä, erityisesti rekrytointiliiketoiminnassa. Alma Medialla on online-rekrytointipalveluja kymmenessä Euroopan maassa ja suurin osa palveluista ovat markkinajohtajia omilla alueillaan. Lisäksi Alma Media omistaa vähemmistöosuudet rekrytointipalveluista Serbiassa ja Makedoniassa.