EP Todayn sisällöstä 99 prosenttia on kopioitua jostain muusta lähteestä. Analyysin mukaan 47 prosenttia on suoraa kopiointia RT:stä, vaikka sivusto kertoo, että sisältöä tuottavat EU:n parlamentaarikot. EU:lla ei todellisuudessa ole mitään tekemistä EP Todayn kanssa. EU on vaatinut sivustoa lopettamaan EU:n nimen käytön luvattomasti.

Sivustolla on 145.000 Facebook-fania. Päivittäin se julkaisee 25 juttua.

EP Today ilmoittaa osoitteekseen postilokeron Brysselissä. Facebookin hallintasivut ovat puolestaan Intiassa.

RT kehottaa lainaamaan ja edelleenjakamaan aineistoaan rajoituksetta. Länsimaissa kaikki aineistot ovat tekijänoikeuden suojaamia. RT:n ilmoituksesta voi päätellä, että RT:n tavoitteena onkin vain levittää harhaanjohtavaa informaatiota.

Eurooan Unionin EUvsDisinfo -keskus on perustettu 2015. Sen tarkoituksena on paljastaa venäläisten valheiden levittäminen EU:sta.